Ara llegint
Manacor també suspèn les festes de Sant Antoni per la covid

Manacor també suspèn les festes de Sant Antoni per la covid

L’Ajuntament de Manacor i el Patronat de Sant Antoni han emès avui dematí una nota en la qual informen de la decisió de suspendre tots els actes de les festes de Sant Antoni 2022. “Les noves mesures implantades per part del Govern de les Illes Balears i que s’han publicat aquest matí al Bulletí Oficial de les Illes Balears fan impossible la festa a Manacor”, expliquen.

L’Ajuntament d’Artà ja havia comunicat la decisió de suspendre les festes de Sant Antoni, i amb tota probabilitat la resta de municipis on Sant Antoni és festa grossa també ho aniran anunciant al llarg dels propers dies, davant l’increment de contagis de la covid.

Les noves mesures estableixen que en nivell d’alerta 3 o superior «s’hauran d’establir controls d’aforament per a l’accés a tots els actes duits a terme en espais oberts o a l’aire lliure, com ara revetlles, concerts, ballades populars, sopars a la fresca o similars associats a la celebració de festes populars» i que «si l’espai no té establert una capacitat màxima o aforament determinat, aquest s’ha de calcular tenint en compte la disponibilitat d’un mínim de quatre metres quadrats per persona». A més, prohibeixen específicament els foguerons, les torrades i l’habilitació de zones destinades al consum d’aliments i begudes.

L’Ajuntament de Manacor recorda que els autèntics protagonistes de la festa de Sant Antoni són les persones que hi participen, no només gaudint de la festa si no també fent els foguerons i les carrosses de les beneïdes, pel que també s’han d’evitar concentracions els dies abans de la festa. “Lamentant-ho molt, perquè és impossible fer-les com ens agradaria i per responsabilitat, se suspenen les festes de Sant Antoni 2022 a Manacor”, han acordat.

L’Ajuntament de Manacor i el Patronat de Sant Antoni lamenten profundament la cancel·lació de la festa per segon any consecutiu, i mantenen l’esperança que el 2023 la festa podrà celebrar-se amb l’alegria que mereix Manacor, després d’anys d’esforç i de responsabilitat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt