Ara llegint
Queda inaugurat un nou tram de la ruta senderista Artà-Lluc, a les immediacions d’Es Canons

Queda inaugurat un nou tram de la ruta senderista Artà-Lluc, a les immediacions d’Es Canons

Avui dematí ha quedat inaugurat un tram de la ruta senderista Artà-Lluc amb la realització d’una caminada popular que ha comptat amb la participació d’una trentena de persones, entre càrrecs públics i senderistes.

Els senderistes han pogut gaudir d’una caminada per la vorera de la mar, entre la finca Es Canons, situada entre els nuclis de la Betlem i la Colònia de Sant Pere en el terme municipal d’Artà. Aquest tram connecta l’etapa 2 (Arenalet des Verger – Betlem) amb la secció oberta i senyalitzada de l’etapa 3 (entre la Colònia de Sant Pere i la possessió de Son Serra de Marina).

La vicepresidenta el Consell de Mallorca i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que «continuarem obrint nous trams i celebrant-ho amb caminades populars per acostar el senderisme a tota la ciutadania. Amb aquestes excursions volem escenificar la primera caminada amb els mallorquins i mallorquines pel tram nou obert».

«L’objectiu és continuar treballant en la Ruta Artà – Lluc per poder obrir més trams i donar a conèixer el vessant senderista del nord-est de Mallorca que no és tan coneguda com la mítica ruta de Pedra en Sec que travessa la Serra de Tramuntana, però que sense dubte també té molta importància pel departament de Sostenibilitat i Medi Ambient», ha afegit la consellera Ribot.  

La direcció insular de Medi Ambient ha estat l’encarregada d’executar el Projecte bàsic de senyalització de la Ruta Artà – Lluc (GR 222) secció Es Canons – Colònia de Sant Pere. En total, s’ha senyalitzat l’obertura d’aquest nou tram amb més de quaranta senyals. La nova incorporació permet connectar les etapes que van des de Can Picafort, Son Serra de Marina, Betlem fins a s’Arenalet d’Albarca.

La Ruta Artà – Lluc

La Ruta Artà – Lluc (GR 222) proposa enllaçar les serres de Llevant i el parc natural amb la zona central de la serra de Tramuntana, declarada Patrimoni de la Humanitat. L’itinerari ofereix al senderista una gran varietat de paisatges, alguns d’ells de gran singularitat com el litoral gairebé verge de la península de Llevant, les zones dunars de la badia d’Alcúdia, les garrigues atapeïdes de Santa Margalida, els espais agrícoles del pla de Mallorca o els costers marjats de les muntanyes de Caimari.

El traçat de la ruta, apte per a tothom, discorre primer per les muntanyes d’Artà, amb pendents suaus i amb el punt més alt en el campament des Soldats a 383 metres. Més enllà i després de vorejar la zona costera, s’endinsa en el Pla de Mallorca i sense desnivells considerables arriba al peu de la serra de Tramuntana

Al llarg del recorregut el senderista descobrirà, a més d’un valuós entorn natural, parets de pedra en sec, molins, fonts, sínies i un important patrimoni arquitectònic, etnològic i històric, amb indrets destacats com el coll de sa Batalla de 578 metres, la torre de cala Matsocs, el castell de Capdepera, la ermita de Betlem i el santuari de Lluc, punt final del recorregut.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt