Ara llegint
Reobri el Mercat Municipal d’Artà després d’una inversió de 650.000 euros en millores

Reobri el Mercat Municipal d’Artà després d’una inversió de 650.000 euros en millores

El Mercat Municipal d’Artà o mercat cobert ha obert avui les seves portes als consumidors després de mesos d’obres. Ho ha fet en dia de mercat i aplicant les mesures sanitàries de prevenció, amb una sola entrada i sortida habilitades i amb els informadors covid-19 pendents del trànsit de persones.

La reforma, consolidació estructural, rehabilitació i adequació d’usos de l’emblemàtic edifici situat a la plaça del Conqueridor permetrà al municipi comptar amb un espai modern i diàfan que a banda de conservar la seva actual funció de mercat agroalimentari els dimarts, podrà ser destinat a altres usos de diferent caire la resta de dies de la setmana.

La intervenció que s’hi ha duit a terme ha tengut en compte les particularitats d’un edifici inclòs en el Catàleg de Protecció del Patrimoni històric i cultural d’Artà, ha permès reforçar la coberta del mercat, millorant la seva consistència i seguretat, renovar les instal·lacions elèctriques, de fontaneria i climatització, renovar el sòl i reorganitzar els espais interiors, entre d’altres.

Un dels objectius del nou edifici és possibilitar la millora de l’oferta lúdica i d’activitats al municipi, per la qual cosa s’ha convertit en una instal·lació versàtil, còmoda, funcional i preparada per ser adaptada a les necessitats de demanda social de la gent.

El pressupost del projecte d’obra ha estat de 645.816 euros, una part (458.736 euros) dels quals provenia de la convocatòria de 2017 del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT) de millora de les infraestructures i els productes turístics de Mallorca, i la resta (187.080 euros), del propi Ajuntament.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt