Ara llegint
Sis municipis de Mallorca ja poden sol·licitar les ajudes directes del fons comú

Sis municipis de Mallorca ja poden sol·licitar les ajudes directes del fons comú

El Consell de Mallorca ha començat a tramitar les ajudes directes als sectors econòmics dels municipis de l’illa, que tenen com a finalitat contribuir a pal·liar les conseqüències de la pandèmia en els negocis locals de restauració, comerç, activitats culturals, oci infantil o transport, entre d’altres. Per ara, s’han publicat les convocatòries d’ajuts directes de sis municipis, i setmanalment s’anirà ampliant el nombre fins arribar a 22 municipis.

Amb aquestes sis primeres convocatòries que gestiona directament la institució insular, es posen a disposició dels negocis locals 881.368,49 euros, que provenen del fons comú entre el Consell, el Govern balear i els consistoris, al qual cada institució hi aporta la mateixa part proporcional (un 33 %). En el cas dels ajuntaments, alguns han optat per aportar més d’una tercera part. 

Primeres convocatòries de sis municipis

De moment, el teixit empresarial de sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro i Campos ja poden sol·licitar ajudes que van dels 200 als 2.500 euros (segons el municipi i el tipus d’establiment) a la web ajutsmallorca.com. En el cas dels tres primers municipis, la Fundació Mallorca Turisme ja ha iniciat els pagaments als seus sectors econòmics.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt