Ara llegint
Terracor inaugura el seu nou centre agrícola que processarà 8 milions de quilograms de productes locals a l’any

Terracor inaugura el seu nou centre agrícola que processarà 8 milions de quilograms de productes locals a l’any

L’empresa mallorquina Terracor S.A.T. ha inaugurat un innovador centre agrícola de 5.000 metres quadrats, perfectament visible al costat de la carretera de Manacor, just a la sortida cap a Palma. Per aquestes instal·lacions hi passaran cada any fins a 8 milions de quilograms de productes locals i de quilòmetre zero en un centre neuràlgic de l’activitat agrària de producte local que ja ha generat una vintena de llocs de feina directes.

El nou centre, que ahir va obrir oficialment les seves portes, va rebre la visita d’autoritats, representants d’entitats agràries i també del sector turístic i empresarial, que varen observar els molls de càrrega, les àrees de processat dels productes, les càmeres frigorífiques, el punt de venda directa, l’obrador per a les degustacions i també l’hivernacle on s’hi troba una mostra dels productes que Terracor conrea i comercialitza.

L’acte d’inauguració va estar conduït per l’actor Toni Gomila.

Guillem Adrover, gerent de Terracor, va anunciar als assistents a l’acte les intencions d’aquesta societat agrícola de transformació. “Volem apropar el producte local al consumidor, mostrar el que feim i com ho feim”, va dir Adrover, que va afegir que “un dels nostres objectius és el de dignificar el treball de la pagesia mallorquina, i que el sector primari estigui, com a mínim, representat per l’1% del PIB de les Illes Balears”.

Per la seva banda, el president d’ASAJA, Joan Simonet, i el de la Unió de Pagesos, Sebastià Ordines, varen coincidir a assenyalar que inversions com aquesta posen en valor el treball dels pagesos i són una demostració que el sector és viu.

També va prendre la paraula Toni Monjo, director de Som Pagesos, una marca de qualitat de recent constitució que vol garantir la bona qualitat del producte local de Mallorca. Monjo va destacar “el compromís del sector primari en la diversificació econòmica de l’economia insular i la seva contribució a l’equilibri productiu, territorial i social”.

Des de Terragust, Maties Oliver va insistir en la necessitat de proveir la ciutadania de productes agrícoles de qualitat i de quilòmetre zero i de fer possible les experiències gastronòmiques al gran públic.

El batle de Petra, Salvador Femenias, la conselleria d’Agricultura del Govern Balear, Mae de la Concha, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, entre d’altres, assistiren a l’acte d’inauguració i tengueren paraules de suport a la iniciativa.

Terracor està formada per cinc socis que exploten més de 300 hectàrees en els municipis de Manacor, Petra, Felanitx i Porreres que estan dedicades al cultiu de verdures, fruites, herbes aromàtiques i hortalisses mitjançant el sistema de producció integrada.

Aquest sistema conjuga l’agricultura ecològica i la tradicional, marcant-se com a objectiu minimitzar l’impacte mediambiental, reduir la petjada de carboni i obtenir uns productes sostenibles i de qualitat. L’activitat actual es duu a terme a tretze finques que aglutinen 54 cultius diferents. Amb això s’aconsegueixen 8 milions de quilograms d’aliments que passaran a partir d’ara pel nou centre agrícola inaugurat aquest ahir dematí.

Per la seva banda, l’empresa Terragust oferirà en aquest mateix espai iniciatives de degustació dels productes de la zona, amb especialment esment al producte de temporada i a la recuperació d’hàbits de consum responsable i saludable. L’espai podrà rebre visites de grups i escolars.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt