Ara llegint
El Consell de Menorca crea una línia d’ajuts per fer millores a les propietats per on hi passa el Camí de Cavalls

El Consell de Menorca crea una línia d’ajuts per fer millores a les propietats per on hi passa el Camí de Cavalls

El Consell de Menorca crea una línia d'ajuts per fer millores a les propietats per on hi passa el Camí de Cavalls

El departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell Insular de Menorca ha anunciat una nova línia d’ajuts, dotada amb 250.000 euros, per a la millora i adequació del Camí de Cavalls i les propietats que hi són vinculades. Aquesta iniciativa pretén fomentar la seguretat i el manteniment d’aquest icònic sender menorquí.

Segons ha detallat el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació de Menorca, Simón Gornés, els ajuts es distribuiran en tres línies d’actuació. La primera línia, amb un pressupost de 140.000 euros, està destinada a la millora i restauració dels elements etnològics associats al Camí de Cavalls, com ara parets seques, portells i barreres.

La segona línia, amb 55.000 euros, es centrarà en feines forestals i desbrossaments per a la prevenció d’incendis. Finalment, la tercera línia, amb 55.000 euros més, es dedicarà a la millora dels ferms del camí i els vials d’accés d’emergència.

Paratge natural de primer ordre

Adolfo Vilafranca, president del Consell Insular de Menorca, ha subratllat la importància d’aquesta convocatòria, destacant el compromís de la institució amb la preservació del medi ambient i la sostenibilitat. “El Camí de Cavalls és un paratge natural de primer nivell i un dels principals actius de Menorca. Aquesta iniciativa pretén ajudar als propietaris a mantenir i millorar les seves àrees”, ha explicat Vilafranca.

Els ajuts podran cobrir fins al 100% del cost de les actuacions en les línies 1 i 3, amb un màxim de 15.000 euros per projecte. En canvi, per les feines de la línia 2, el percentatge màxim subvencionable serà del 75%, amb un límit de 10.000 euros per projecte. Les quantitats no esgotades en una línia podran ser redistribuïdes a altres projectes, prioritzant els de la línia 1 i després els de la línia 3.

Els propietaris de les finques per on passa el Camí de Cavalls, així com aquells que gestionen les zones d’influència o els vials d’accés d’emergència, podran ser beneficiaris dels ajuts. A més, les persones que no siguin titulars de les finques però que comptin amb l’autorització expressa dels propietaris també podran sol·licitar els ajuts. La convocatòria es publicarà en els pròxims dies al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), moment a partir del qual els interessats disposaran de 30 dies naturals per presentar les seves sol·licituds. Les actuacions subvencionables seran aquelles realitzades entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2024.

Aquesta mesura forma part d’un pla més ampli del Consell Insular per impulsar la sostenibilitat i la preservació ambiental a Menorca, que inclou inversions en projectes d’aigua, recollida de residus, biodiversitat i mobilitat elèctrica.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt