Ara llegint
El Consell de Menorca regalarà 2 milions d’euros en vals perquè els ciutadans els puguin gastar al comerç local

El Consell de Menorca regalarà 2 milions d’euros en vals perquè els ciutadans els puguin gastar al comerç local

La convocatòria per a l’adquisició de vals de consum per a la reactivació de l’economia de Menorca ha estat aprovada avui pel Consell Executiu del Consell Insular. Així ho ha informat la presidenta de la institució, Susana Mora, acompanyada pel conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, i el president d’ASCOME, Vicente Cajuso.

A través d’aquesta iniciativa, anomenada Consumenorca, es pretén incentivar el consum privat de béns i serveis provinents d’establiments i negocis ubicats a Menorca, davant la crisi social i econòmica generada per l’aplicació de mesures preventives per evitar la propagació de la Covid-19.

Com ha manifestat la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, “durant mesos hem treballat i seguirem treballant per protegir la salut de les persones i tenir cobertes les necessitats socials de les persones que s’han vist més desfavorides en aquest període de crisi, però també hem treballat per protegir a les empreses, als treballadors i a les famílies. Aquesta iniciativa és una passa més per donar suport als sectors econòmics ubicats a la nostra illa”.

En total, el Consell Insular posarà a disposició de la ciutadania 200.000 vals per valor de 10 euros i cada persona sol·licitant podrà sol·licitar 20 vals (200 euros). Aquests només podran representar, com a màxim, el 30% del preu del bé o servei adquirit i hauran d’estar destinats exclusivament a la compra de béns i serveis a qualsevol dels establiments ubicats a la nostra illa que s’hagin inscrit prèviament a la convocatòria.

El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, ha destacat que “s’ha optat per engegar aquesta iniciativa en un moment clau per tal que els negocis de temporada també es puguin beneficiar d’aquesta acció” i ha afegit que “a través d’aquesta proposta, consensuada amb el sector, cercam mantenir els llocs de treball i protegir el teixit productiu”.

Els vals consums, que tindran forma d’ajuts, es podran adquirir gratuïtament a través d’una plataforma electrònica de manera directa, per ordre d’entrada i adquisició fins que el crèdit posat a disposició (2.000.000 euros) s’exhaureixi. En aquesta plataforma també es podrà visualitzar els establiments adherits i la seva localització.

Fases del programa

El programa Consumenorca s’articula en tres fases:

Fase 1: Adhesió dels establiments o negocis: es podran adherir en un termini de dos mesos a comptar des de l’endemà de la publicació de les bases al BOIB.

Fase 2: Adquisició de vals i consum dels mateixos: transcorreguts quinze dies des de l’endemà de la publicació d’aquestes bases, i fins al dia 30 de novembre de 2021, es podran adquirir a través de la plataforma electrònica els vals consum.

Fase 3: Bescanvi dels vals consumits: El Consell Insular tramitarà l’abonament dels vals degudament validats als establiments corresponents.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt