Ara llegint
El Consell Insular augmenta l’aportació a la Fundació Enciclopèdia de Menorca a 20.000 euros

El Consell Insular augmenta l’aportació a la Fundació Enciclopèdia de Menorca a 20.000 euros

El departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha anunciat un increment en l'aportació anual a la Fundació Enciclopèdia de Menorca, passant de 15.000 a 20.000 euros per a l'any 2024. Aquest augment busca reforçar el suport a un projecte cultural de gran rellevància per a l'illa, segons ha explicat el conseller Joan Pons Torres, que ha subratllat el compromís de la institució amb la continuïtat de l'obra. L'Enciclopèdia de Menorca, nascuda el 1979 gràcies a l'impuls de Josep Miquel Vidal Hernández i la secció menorquina de l'Obra Cultural Balear (posteriorment reconvertida en Obra Cultural de Menorca), és una obra temàtica que aborda àrees com la geografia física, les ciències naturals, les ciències humanes i les ciències socials de l'illa. Durant dècades, nombrosos especialistes han contribuït de manera altruista a la publicació, fent-la un referent de divulgació científica i cultural tant dins com fora de Menorca. El 2010 es va fundar la Fundació Enciclopèdia de Menorca, que compta amb el suport d'institucions públiques com el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca, els vuit ajuntaments de l'illa, la Universitat de les Illes Balears i una representació dels autors. Aquesta nova etapa va permetre consolidar els objectius inicials de fomentar la cultura, la ciència, la literatura i les arts, ampliant la col·laboració entre les entitats públiques i privades. Joan Pons Torres, conseller de Cultura, ha destacat la importància de la Fundació com a "referent dins i fora de la nostra illa" i ha assenyalat que l'increment de l'ajut té com a objectiu garantir la continuïtat d’un projecte que "des de fa 45 anys aporta beneficis indubtables al coneixement de la nostra illa i a la recerca associada a aquest coneixement". Aquest increment de l'aportació del Consell Insular confirma el compromís de les institucions menorquines amb la preservació i difusió del patrimoni cultural i científic de l'illa, assegurant que l’Enciclopèdia de Menorca continuï essent una eina fonamental per a l'estudi i la divulgació de la realitat menorquina.

El departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha anunciat un increment en l’aportació anual a la Fundació Enciclopèdia de Menorca, passant de 15.000 a 20.000 euros per a l’any 2024. Aquest augment cerca reforçar el suport a un projecte cultural de gran rellevància per a l’illa, segons ha explicat el conseller Joan Pons Torres, que ha subratllat el compromís de la institució amb la continuïtat de l’obra.

L’Enciclopèdia de Menorca, nascuda el 1979 gràcies a l’impuls de Josep Miquel Vidal Hernández i la secció menorquina de l’Obra Cultural Balear (posteriorment reconvertida en Obra Cultural de Menorca), és una obra temàtica que aborda àrees com la geografia física, les ciències naturals, les ciències humanes i les ciències socials de l’illa. Durant dècades, nombrosos especialistes han contribuït de manera altruista a la publicació, fent-la un referent de divulgació científica i cultural tant dins com fora de Menorca.

El 2010 es va fundar la Fundació Enciclopèdia de Menorca, que compta amb el suport d’institucions públiques com el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca, els vuit ajuntaments de l’illa, la Universitat de les Illes Balears i una representació dels autors. Aquesta nova etapa va permetre consolidar els objectius inicials de fomentar la cultura, la ciència, la literatura i les arts, ampliant la col·laboració entre les entitats públiques i privades.

Joan Pons Torres, conseller de Cultura, ha destacat la importància de la Fundació com a “referent dins i fora de la nostra illa” i ha assenyalat que l’increment de l’ajut té com a objectiu garantir la continuïtat d’un projecte que “des de fa 45 anys aporta beneficis indubtables al coneixement de la nostra illa i a la recerca associada a aquest coneixement”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt