Ara llegint
El Govern esbuca tres xalets il·legals al Parc Natural de s’Albufera des Grau

El Govern esbuca tres xalets il·legals al Parc Natural de s’Albufera des Grau

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha visitat, aquest dimecres, el Parc Natural de s’Albufera des Grau, on han començat les obres d’esbucament de tres xalets de la zona pública Llimpa – Santa Madrona. En la visita l’han acompanyat el director gerent de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), Francesc Mateu; el director insular de Medi ambient, Esteve Barceló; el batle de Maó, Héctor Pons; i la primera tinent de batle de Cultura i Medi ambient, Conxa Juanola.

L’actuació l’està executant el consistori maonès gràcies a una subvenció de la Conselleria de Medi Ambient i Territori finançada amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). L’import total de l’actuació és de 37.000 euros.

Les tasques van començar a principis d’aquesta setmana i està previst que s’estenguin uns dies més. Prèviament, una brigada del Parc Natural havia fet net de vegetació els accessos a les tres parcel·les.

El conseller ha posat en valor «l’execució d’un projecte tan potent en matèria de dignificació i restauració del medi natural» i ha destacat que des del mateix Parc Natural es facilitaran les llavors necessàries per a reforestar els solars. S’empraran espècies pròpies d’aquest espai natural protegit com ara ullastres, alzines, brucs o aladerns.

Els tres xalets esbucats formaven part de l’urbanització de Shangril·là que es van construir en terrenys de les finques rústiques de Llimpa i Santa Madrona, abans de la declaració del Parc Natural.

Les tasques de restauració preveuen recuperar estructures i elements lligats a l’activitat agrícola prèvia i que van ser malmesos per les obres d’urbanització i d’altres que van quedar deteriorats amb el pas del temps, entre els quals s’hi troben parets seques, portells, pous, passos o ponts de torrents. També es preveu restituir i tancar vials.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt