Ara llegint
Ferreries suspèn temporalment el torn de nit de la Policia Local degut a la manca d’efectius i a l’excés de càrrega de feina

Ferreries suspèn temporalment el torn de nit de la Policia Local degut a la manca d’efectius i a l’excés de càrrega de feina

L’Ajuntament de Ferreries va comunicar divendres passat a la ciutadania la retirada temporal del torn de nit de la Policia Local degut a la manca d’efectius, a la vegada que va transmetre un missatge de tranquil·litat.

“Des de fa massa temps, el nombre d’efectius de la plantilla de la policia municipal de Ferreries ha estat excessivament ajustat a les necessitats reals de la nostra població. Si bé disposam de catorze agents en plantilla, a hores d’ara i per diferents circumstàncies, només comptam amb set d’operatius, cosa que ha duit a no comptar amb prou efectius per cobrir els tres torns diaris amb els dos agents necessaris per desenvolupar la tasca amb efectivitat i seguretat”, explicava el comunicat emès per l’equip de govern municipal de Ferreries.

Aquesta situació, ja de per si complicada, s’ha agreujat amb els efectes derivats de la Covid. Segons han explicat des de l’Ajuntament, “la policia local ha estat un dels sectors on més ha revertit l’afegit de tasques derivades de la situació sanitària i les han encarat, malgrat les dificultats, amb gran professionalitat i dedicació, però açò no treu que la situació s’hagi complicat encara més”.

Mentrestant, des de l’Ajuntament expliquen que “hem estat en diàleg constant amb el cap de policia per veure com solucionar les dificultats per cobrir tots els torns”. Els problemes s’han anat solucionant “carregant els policies d’hores extres -moltes vegades més de les que una persona pot aguantar-, deixant de fruir dels dies de vacances que els pertocava de disfrutar o fent torns amb un sol agent amb la vulnerabilitat que açò comporta en cas d’una situació de perill”, comenten.

És per aquesta complicada situació que l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Ferreries, “s’ha vist empès a treure de manera temporal el servei del torn de nit”, detallen.

Comenten que es tracta d’una decisió que ha estat “molt meditada i presa a contracor”, però indiquen que, “com a responsables que som de la seguretat dels nostres policies, sabem que de la forma que han anat fent feina els agents els darrers mesos, amb la manca de protecció que dona l’excés de càrrega horària i el no poder treballar amb el suport adient, fa que la situació esdevingui insostenible”.

El comunicat finalitza amb un missatge molt concret cap a la població local: “Volem enviar un missatge de tranquil.litat a la població: en cap cas el torn de nit quedarà desatès, ja que davant qualsevol urgència es comptarà amb el suport de la Guàrdia Civil, la qual cosa agraïm enormement. Per altra banda, val a dir que es restituirà el torn que ara es treu tan bon punt els efectius policials siguin els suficients”.

També des de l’Ajuntament de Ferreries expresset agraïment envers “la comprensió de la població” i esperen que “la policia pugui treballar en les condicions que es mereixen en la major brevetat possible”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt