Ara llegint
La Reserva de Biosfera de Menorca beca vuit projectes científics per aprofundir en el coneixement ambiental de l’illa

La Reserva de Biosfera de Menorca beca vuit projectes científics per aprofundir en el coneixement ambiental de l’illa

La Reserva de Biosfera de Menorca beca vuit projectes científics per aprofundir en el coneixement ambiental de l’illa

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera, dependent del Consell Insular, ha resolt la convocatòria anual d’ajuts per al foment de la recerca científica i ambiental a l’illa. En total, s’han destinat 25.000 euros a finançar vuit projectes d’investigació que contribuiran a millorar la gestió sostenible del territori i a reforçar la base de coneixement sobre els ecosistemes menorquins.

Els projectes seleccionats aquest 2024 abasten àmbits tan diversos com la biodiversitat marina i terrestre, l’impacte de la contaminació plàstica, la genètica d’espècies amenaçades i els efectes de la il·luminació artificial sobre la fauna. Entre les propostes destacades hi ha l’estudi genètic de la tortuga d’aigua (Emys orbicularis), la diagnosi de la generació de residus plàstics al sector marítim, o l’anàlisi del paper dels ecosistemes costaners en l’emissió i captura de gasos d’efecte hivernacle a l’Albufera des Grau.

També s’han seleccionat recerques sobre la diversitat microbiana marina, la fauna de gasteròpodes i formícids, i l’efecte de la llum artificial en els hàbitats de ratpenats, així com un estudi centrat en la cellarda, una espècie endèmica oblidada.

El conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, Simón Gornés, ha remarcat el valor d’aquestes iniciatives i ha declarat que “els estudis que cada any es realitzen a la Reserva de Biosfera de Menorca ens permeten millorar, preveure i fer més eficients les tasques de gestió, conservació i seguiment del nostre territori i ecosistemes. Per açò, volem també recolzar econòmicament els projectes que contribueixen a ampliar el coneixement científic de Menorca”.

Un total de nou projectes es van presentar a la convocatòria, dels quals vuit han estat seleccionats per una comissió tècnica que n’ha valorat el rigor científic, la rellevància ambiental, la incidència sobre la gestió de la Reserva i la capacitat de difusió dels resultats.

Els projectes disposaran d’un termini màxim d’un any per a ser executats i, una vegada finalitzats, hauran de compartir les seves conclusions, que esdevindran un recurs útil per a les polítiques ambientals de l’illa i per a la divulgació científica en el marc de la Reserva de Biosfera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt