Ara llegint
L’Ajuntament de Maó compra el camp de futbol de Sant Carlos i el cedeix per 25 anys a la Unión Deportiva Mahón

L’Ajuntament de Maó compra el camp de futbol de Sant Carlos i el cedeix per 25 anys a la Unión Deportiva Mahón

L’Ajuntament de Maó ha escenificat avui la compra de camp de futbol i la pista de patinatge de Sant Carlos, d’una superfície de 8.528 metres quadrats, que fins ara era propietat de l’entitat privada de Sant Carlos S.L., a través d’una inversió municipal d’1.833.000 euros.

Durant l’acte institucional, celebrat al camp de futbol, també s’ha signat públicament la cessió d’aquestes instal·lacions a la Unión Deportiva Mahón, mitjançant una concessió, pel període màxim que permet la llei, que és 25 anys, més dues pròrrogues cadascuna, i que es renovarà una vegada finalitzi.

En aquest sentit, cal assenyalar que la municipalització del camp de Sant Carlos era l’única via per garantir el futur del club (U.D. Mahón) i garantir l’ús públic d’aquest entorn, tal com volien els seus promotors. Així, el passat 22 de desembre, la Junta de Govern Local va aprovar l’adquisició directa d’aquestes instal·lacions, amb l’acord unànime de tots els grups municipals del consistori i després d’un procés de negociació liderat pel tinent d’Alcaldia d’Esports, Carlos Montes i la tinenta d’Alcaldia de Serveis Generals, María José Camps, i que s’ha perllongat durant anys.

D’aquesta manera, l’Ajuntament de Maó dona resposta a una situació complexa que, fins ara, ha suposat una desigualtat important entre el club de la U.D. Mahón i la resta de clubs de futbol de la ciutat, que ja disposaven d’unes instal·lacions públiques. En aquest sentit, l’administració ha tingut una clara dificultat per fer inversions i millorar unes instal·lacions que, fins aquest moment, eren privades. En conseqüència, la Unió es trobava en una situació de desavantatge i, per tant, existia un greuge comparatiu important respecte als altres clubs.

Per la seva part, l’alcalde de Maó, Héctor Pons, ha considerat que la municipalització del Camp de Sant Carlos i la cessió firmada avui és “un fet que podem qualificar d’històric i que suposa un abans i un després”. Així mateix, Héctor Pons afegit que un club amb 100 anys d’història com la Unió “ha de tenir una seguretat, una garantia i una estabilitat igual i en les mateixes condicions que la resta de clubs esportius”.

L’alcalde de Maó ha destacat, també, la funció social que exerceix el cub: “Aquestes instal·lacions, situades al cor del barri de Ses Tanques del Carme, són un element importantíssim de cohesió, vertebració i dinamització d’aquest entorn.

A la firma hi ha participat, també, el president de la Unió, Dino Gelabert, i el tinent d’Alcaldia d’Esports, Carlos Montes. També hi han assistit els portaveus de tots els grups municipals.

Per la seva part, el president de la Unió, Dino Gelabert, ha assegurat que “per la Unió, avui és un dia important i d’alegria”. Així mateix, el president ha afegit que “el futur de la Unió no s’entenia sense tenir el camp municipal, per fer que no hi hagi distincions amb els altres equips de la ciutat i que, a l’hora de començar la temporada, comencem tots des de la mateixa línia de sortida.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt