Ara llegint
L’ascensor de Maó ha realitzat més de 330.000 viatges durant el seu primer any de funcionament

L’ascensor de Maó ha realitzat més de 330.000 viatges durant el seu primer any de funcionament

Va ser el diumenge dia 8 de maig quan es va complir un any de la inauguració i posada en funcionament de l’ascensor panoràmic que connecta el port de Maó amb el centre històric de la ciutat. I, segons el balanç elaborat per l’Ajuntament, durant el seu primer any de funcionament ha realitzat un total de 330.724 viatges.

La darrera setmana, per exemple, ha duit a terme 7.574 viatges; i un total de 32.695 en el darrer mes, fet que suposa un total de 4.134 quilòmetres recorreguts des que va entrar en funcionament.

L’ascensor —que va costar 1.232.680 euros, que varen ser finançats entre l’Autoritat Portuària de Balears i l’Ajuntament de Maó— ha permès una millora en la connexió que la ciutadania fa servir per desplaçar-se des de la rada, a l’entorn del parc Rochina, cap al centre històric, a través del mirador del Claustre del Carme, sense cap barrera arquitectònica.

L’actual consistori maonès considera aquesta instal·lació com un dels projectes més importants assolits per la institució en els darrers anys, i té l’objectiu de funcionar com un element dinamitzador i de gran transcendència per al futur de l’economia ciutadana.

El batle de Maó, Héctor Pons, assegura que “s’ha comprovat que aquesta infraestructura ha tingut una gran acceptació entre la ciutadania, ja que s’ha demostrat que és necessària tant a l’estiu com a l’hivern”.

A més, ha posat en valor que l’ascensor reforci la voluntat que té l’Ajuntament que “el port sigui un espai viu, actiu i dinàmic, i no només en temporada alta”. També destaca que “aquesta infraestructura ha permès avançar en el projecte d’aconseguir un itinerari accessible, des de l’estació d’autobusos fins al port, per a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva condició de mobilitat”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt