Ara llegint
L’Autoritat Portuària aprova la compra de l’Illa Plana de Maó al Ministeri de Defensa per 318.000 euros

L’Autoritat Portuària aprova la compra de l’Illa Plana de Maó al Ministeri de Defensa per 318.000 euros

El Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha aprovat recentment l’adquisició de l’Illa Plana al Ministeri de Defensa, per un import de 318.631 euros. Amb anterioritat, l’APB ja va acordar la incorporació d’aquest illot a la zona de servei del port de Maó a través de la seva inclusió a la Delimitació dels Espais i Usos Portuaris (DEUP) que està pendent de la seva aprovació definitiva.

L’objectiu de la compra és la rehabilitació dels edificis existents i la seva ocupació per a la implantació d’una escola de navegació ecològica i vela tradicional, o vela llatina.

Aquestes instal·lacions permetran millorar les condicions d’accés dels usuaris tant de Club Náutico Villa Carlos com del Club Marítimo de Maó. Així mateix, tal com es recull en la DEUP, es podria traslladar a aquesta illa l’associació Amics de la Mar – Port de Maó, la influència en la societat menorquina de la qual és molt important per la promoció de la vela tradicional.

La superfície total de l’Illa Plana, exclosa la zona maritimoterrestre, que ja és de domini portuari, és de 7.519 metres quadrats i sobre ella existeixen sis edificacions amb un total de superfície de 1.359 metres quadrats. Està situada a 200 metres, aproximadament, cap a l’oest de l’illa de Llatzeret, a escassos 150 metres de la ribera nord i 450 metres de la ribera sud.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt