Ara llegint
Maó i Es Castell: del 20% al 88% de reciclatge en dues setmanes d’implantació del port a porta

Maó i Es Castell: del 20% al 88% de reciclatge en dues setmanes d’implantació del port a porta

Maó i Es Castell: del 20% al 88% de reciclatge en dues setmanes d'implantació del port a porta

El nou sistema de gestió de residus que s’està implantant als municipis de Maó i Es Castell ha aconseguit uns resultats que es consideren espectaculars durant les primeres dues setmanes de funcionament. La recollida selectiva ha passat del 20% al 88% en els nuclis urbans de Sant Climent, Llucmaçanes, Binixíquer, Es Canutells i Binidalí, on es va iniciar la primera fase del porta a porta.

Aquest sistema consisteix en la recollida diària de diferents fraccions de residus (matèria orgànica, envasos lleugers, paper i cartó, vidre i fracció resta) a les portes de les cases, amb uns horaris i uns dies establerts per a cada fracció. Els veïns han de dipositar els residus en uns cubells específics que es reparteixen gratuïtament, i que s’han de treure al carrer només en els dies i horaris corresponents.

Segons les dades facilitades pels ajuntaments de Maó i Es Castell, el pes total de residus recollits durant aquestes dues setmanes ha estat de 14.880 kg, dels quals només l’11,96% ha estat fracció resta, és a dir, residus que no es poden reciclar ni valoritzar. La resta de fraccions han tingut un pes molt superior al que tenien amb l’anterior sistema de contenidors, destacant la nova fracció de matèria orgànica, que ha suposat el 43,95% del total.

Aquestes xifres superen amb escreix el mínim requerit per la normativa europea i estatal, que obliga a superar el 50% de recollida separada a l’origen, i situen a Maó i Es Castell com a referents en la gestió de residus a nivell nacional i internacional.

Els responsables municipals han valorat molt positivament els resultats obtinguts, i han agraït la col·laboració i la implicació de la ciutadania en aquest projecte, que té com a objectiu millorar la qualitat ambiental i reduir els costos de tractament de residus. També han recordat que el sistema de porta a porta continuarà implantant-se de forma progressiva en altres nuclis urbans, començant per les urbanitzacions de Trebalúger, Fonduco, Sínia d’en Riera, Son Vilar, Sol de l’Est, Santa Anna i Cala Sant Esteve des Castell, on entrarà en funcionament el 18 de desembre.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt