Ara llegint
Maó i Es Castell presenten xifres positives en el nou sistema de recollida de residus porta a porta

Maó i Es Castell presenten xifres positives en el nou sistema de recollida de residus porta a porta

Maó i Es Castell presenten xifres positives en el nou sistema de recollida de residus porta a porta

El nou sistema de recollida de residus porta a porta als municipis de Maó i es Castell ha mantingut les bones xifres de separació durant el mes de març, superant fins i tot les del mes anterior.

D’un total de 243.137 quilograms de residus recollits amb aquest sistema, 189.996 ho han estat de forma separada i corresponen a residus de les fraccions d’envasos, vidre, paper i cartó i matèria orgànica. Això suposa que el 78,14% dels residus recollits a les tres zones d’implantació del porta a porta, comptabilitzant domicilis i comerços, ha arribat a Milà de forma separada. Són dades lleugerament superiors a les recollides durant el mes de febrer, quan la recollida separada va suposar el 75,3% del total.

Els 53.141 quilograms restants corresponen a la fracció resta, residus mesclats, que han representat el 21,86% del pes total de residus recollits durant el març.
Aquestes xifres contrasten amb les xifres de recollida separada en origen mitjançant contenidors al carrer, amb un sostre del 20%.

Les dades corresponen a les urbanitzacions de Sant Climent, es Canutells, Binidalí, Binixíquer i Llucmaçanes (fase 1), a les urbanitzacions des Castell de Trebalúger, Fonduco, Sínia d’en Riera, Son Vilar, Sol de l’Est, Santa Anna i Cala Sant Esteve (fase 2), i a Malbúger, camí d’en Barrotes, el port de Maó i el POIMA (fase 3).

La fracció de matèria orgànica torna a representar gran part del percentatge total de residus separats, amb un 31,52%. Els envasos representen el 16,82% dels residus recollits, el vidre el 8,62% i el paper i cartó el 21,18%.

Dades preliminars del nucli i polígon des Castell

D’altra banda, el recent inici del porta a porta al nucli i polígon des Castell ha permès obtenir dades preliminars de recollida. Durant el primer dia d’implantació, el passat dia 22 d’abril, es van recollir 909 poals multifracció, amb només 7 incidències (2 sense poal, 2 de fracció equivocada i 3 mal separat). Quant a tipologia de residus, van ser recollits 260 quilograms de matèria orgànica comercial i 960 quilograms d’envasos lleugers, dates que apunten a unes bones xifres de recollida separada en el municipi.

Visites a Es Milà

El Consorci de Residus i Energia de Menorca i la UTE Es Milà (Prezero GR i Adalmo) han obert, per altra banda, dos torns més de visites guiades a l’Àrea de Gestió de Residus de Milà després d’haver omplert gran part dels grups organitzats per veure les instal·lacions de gestió de residus.

Les visites es realitzen el primer dijous de cada mes en horari de 17.00 a 18.00 h. Els dos nous torns s’han obert per a les visites de dijous 2 de maig i dijous 6 de juny, i es faran després del primer torn, en horari de 18.00 a 19.00 h.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt