Ara llegint
Margarita Tudurí, de Coinga, rep el premi de la Unió de Cooperatives Associades

Margarita Tudurí, de Coinga, rep el premi de la Unió de Cooperatives Associades

Joan Camps, ex-president de la Cooperativa San Crispín, ha rebut el Premi Coop 2020 -pendent encara de lliurar-, i la Margarita Tudurí, ex-gerent de la Cooperativa Coinga, el Premi Coop 2021 per la seva gran labor durant tants anys dins al món cooperatiu.

Els premis atorgats per la Unió de Cooperatives Associades de les Illes Balears (UCTAIB) els han lliurat Agustín Herrero, director General d’agroalimentaries d’Espanya, i Miquel Company Conseller de Fons europeus, universitat i Cultura del Govern Balear.

Margarita Tudurí va rebre el premi Coop 21 per la seva trajectòria al capdavant de la Cooperativa que atorga la Federació de Cooperatives de les Illes Balears.

Tudurí ha rebut aquest guardó amb motiu del Dia Internacional del Cooperativisme, un reconeixement al treball i els valors del cooperativisme a tot el món i que enguany la Federació de Cooperatives de les Illes Balears ha decidit traslladar a Menorca amb l’organització d’un acte commemoratiu que ha tingut lloc en el Convent de Sant Diego a Alaior.

A l’acte han assistit la Presidenta de Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears, Jerònima Bonafé; la Presidenta de la Federació de Cooperatives de les Illes Balears, Malena Riudavets, l’Alcalde d’Alaior, José Luís Benejam; el director General de Medi rural i Marí del Consell d’Eivissa, Juan Marí Guasp; el Director General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular del GOIB, Manel Porras; el conseller d’Economia i Territori del Consell Insular de Menorca, Josep Pastrana; Directora General de Polítiques Per a la Sobirania Alimentària, Paula Valero i el Conseller de Fondes Europeus, Miguel Company que va clausurar l’acte, entre altres autoritats.

Tudurí va començar a treballar en Coinga l’any 1982 com a comptable, 9 anys després va assumir la direcció d’administració i va anar en 1995 quan el que fora el president del Consell Rector de COINGA, Lorenzo Lafuente, va proposar a Margarita Tudurí com a directora gerent, primer de manera provisional i després ratificada per l’Assemblea General. Aquest nomenament la va convertir en una de les primeres dones al capdavant d’una cooperativa ramadera a Espanya i Europa.

Es tracta d’un reconeixement al treball realitzat en pro i dels valors cooperatius. Tudurí ha estat una de les primeres dones que ha estat al capdavant d’una cooperativa del sector lacti a Espanya i a Europa, càrrec que va ocupar fins a l’any 2020. Tudurí ha liderat i ha posat en marxa projectes molt importants per a COINGA com la nova fàbrica d’Alaior, la consolidació econòmica de la societat, els acords intercooperatius amb CAPSA Central Lletera Asturiana. També la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les seves instal·lacions que li permeten que el 40% del seu consum sigui autosuficient. A més, ha estat la primera indústria làctia de Balears a obtenir la certificació de Benestar Animal.

Durant els seus 25 anys com a directora gerent, COINGA ha aconseguit al voltant de 25 premis nacionals i internacionals de formatges. Destaca el premi a Coinga al “Millor Formatge Espanyol” en la primera edició de 2001 atorgat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació en el subgrup de formatges industrials de pasta premsada pur de vaca.

Les importants aportacions de Margarita Tudori al sector cooperatiu agroalimentari li han fet mereixedora d’aquest premi. I a més un reconeixement a tota la seva trajectòria professional perquè es jubilarà a la fi de novembre 2021

Foto: David Arquimbau.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt