Ara llegint
Menorca avala la continuïtat de l’activitat cultural que no comporti aglomeracions tot i l’avanç de la covid

Menorca avala la continuïtat de l’activitat cultural que no comporti aglomeracions tot i l’avanç de la covid

El Consell de Menorca destina 68.000 euros en ajudes als esportistes menorquins

Davant l’increment de contagis per Covid a Menorca aquests darrers dies, el Departament de Cultura del Consell Insular i les regidories de Cultura dels vuit ajuntaments de Menorca, d’acord amb la direcció de l’Àrea de Salut de Menorca, han adoptat els següents criteris i recomanacions per al desenvolupament de les activitats culturals.

1. Com s’ha demostrat durant tota la pandèmia, les activitats culturals han estat un exemple de compliment rigorós de les mesures sanitàries, tant per part dels organitzadors com del públic assistent. La incidència de brots o contagis relacionats amb activitats culturals és pràcticament nul·la fins el dia d’avui, i açò ha de ser un motiu de felicitació als programadors i entitats, i la principal raó per mantenir l’activitat cultural, en la mesura que sigui possible, i complint sempre amb totes les mesures necessàries de prevenció i control.

2. Donat l’actual increment de contagis a Menorca, l’Àrea de Salut de Menorca avala la suspensió de totes aquelles activitats que comportin aglomeració de persones, circulació i intercanvi de contactes entre grups distints, i dificultats per controlar l’afluència. En aquest sentit, les activitats culturals obertes, les fires i festes, les activitats amb servei de begudes i aliments que impliquen l’intercanvi i el contacte entre moltes persones, és preferible que se suspenguin o s’ajornin, o que es canviïn per un format més reduït i controlable.

3. La resta d’activitats culturals, amb seients assignats, distància de seguretat, ús de mascareta, i altres mesures de control dels assistents, en haver-se demostrat que no són generadores de brots ni de contagis descontrolats, es poden continuar realitzant d’acord amb les mesures dictades per l’autoritat sanitària actualment vigents.

4. El Consell Insular de Menorca i els vuit ajuntaments de l’illa aplicaran aquests criteris a les seves pròpies activitats, i recomanen a tots els programadors i entitats que segueixin les mateixes indicacions. Així mateix, demanen al públic de les activitats culturals i a tota la societat en general que es mantengui una actitud de màxima prudència i respecte a les mesures sanitàries per al correcte desenvolupament de les activitats programades.

5. Aquestes recomanacions són les que es consideren adequades en la situació actual de la pandèmia a Menorca, susceptibles de canviar quan la situació de la pandèmia millori. Per tant, es refereixen a les activitats que s’han de dur a terme en un termini breu, però no tenen per què afectar a les activitats actualment programades al llarg de l’estiu i de l’any, la realització de les quals dependrà de l’evolució de la situació sanitària.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt