Ara llegint
Menorca encén diumenge les torres, talaies i talaiots per defensar els Drets Humans

Menorca encén diumenge les torres, talaies i talaiots per defensar els Drets Humans

Menorca celebra diumenge l’acció “Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània, un cant pels Drets Humans” que fa un lustre que ja es realitza a Mallorca. El Consell Insular és l’organitzador d’un esdeveniment que compta amb la col·laboració de 22 entitats solidàries, veïnals o culturals de l’illa, així com d’altres col·laboradors a títol particular.

S’encendran un total de 32 bengales a talaiots i talaies de Menorca el proper diumenge, 21 de març, que és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial. Els focs s’encendran a les 13 hores del migdia amb claror i a les 19 hores de l’horabaixa amb mitja fosca.

L’objectiu d’aquesta acció és doble: per un costat, sensibilitzar la ciutadania del drama que pateixen a la Mediterrània les persones que es troben en una situació extrema i es veuen obligades a desplaçar-se per sobreviure, i per l’altra, en el marc de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial, recrear el que podria haver estat la comunicació visual entre assentaments talaiòtics a la prehistòria, una època en la qual els moviments de població d’un lloc a l’altre de la Mediterrània ja era una cosa normal.

Es realitzarà un acte central al jaciment de Torre d’en Galmés (Alaior) on es llegirà un manifest i s’interpretarà la cançó “Ítaca”. Simultàniament s’encendrà la resta de talaiots.

Per assistir i veure l’acte de l’encesa es podrà anar a Torre d’en Galmés (Alaior), Son Catlar (Ciutadella) i Talatí de Dalt (Maó). Hi ha places limitades i cal inscripció prèvia a través.

Aquesta acció estava programada pel dia 9 de gener en el marc de la Diada del Poble de Menorca, però va ser ajornada a causa de les condicions meteorològiques adverses i la situació sanitària ocasionada pel COVID-19.

A Mallorca l’acte primer es va retardar per inclemències meteorològiques i posteriorment per motiu de la covid. Finalment es va haver de celebrar en confinament i foren centenars les persones i institucions que encengueren simplement una espelma als seus domicilis i seus.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt