Ara llegint
Menorca posa en marxa una campanya per sensibilitzar els banyistes sobre el valor de la posidònia

Menorca posa en marxa una campanya per sensibilitzar els banyistes sobre el valor de la posidònia

Menorca posa en marxa una campanya per sensibilitzar els banyistes sobre el valor de la posidònia

El Departament de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació del Consell Insular de Menorca ha posat en marxa una campanya innovadora per sensibilitzar els residents i visitants de l’illa sobre la importància de la posidònia en la conservació de les platges menorquines.

Aquesta iniciativa, que combina educació i entreteniment, es desenvoluparà durant els mesos de juliol i agost, amb l’objectiu de fomentar la comprensió i l’acceptació d’aquesta planta marina essencial.

La campanya es centra en una taula informativa itinerant que recorrerà les platges més populars de Menorca. Aquests punts d’informació oferiran als banyistes la possibilitat de conèixer de prop l’ecologia de les platges de l’illa i els beneficis que aporta la posidònia.

“Volem fomentar la normalització i acceptació de la seva presència a les platges, i convertir els usuaris en aliats actius de la seva protecció”, ha explicat el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació de Menorca, Simón Gornés.

Durant set hores diàries, els educadors ambientals estaran disponibles per proporcionar informació detallada sobre el sistema natural de les platges i mostrar exemples de posidònia i altres elements de la fauna i flora local. A més de repartir tríptics informatius, també oferiran recursos didàctics com llibres de consulta. Per atraure el públic infantil i juvenil, l’equip organitzarà dues vegades al dia activitats lúdiques i educatives que permetran descobrir in situ les diferents parts que conformen el sistema de la platja.

La ubicació de la taula informativa variarà diàriament, adaptant-se a les condicions meteorològiques i l’estat de les platges per assegurar una major afluència de visitants i unes condicions òptimes per al personal.

Els tallers per a nens es realitzaran a mig matí i a la tarda, oferint una experiència enriquidora tant per als joves com per als adults.

La campanya es complementa amb la producció i difusió d’una sèrie d’audiovisuals multilingües sobre la posidònia, que es distribuiran a través de diversos canals per arribar a un públic més ampli, incloent tant residents com turistes.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt