Ara llegint
Menorca tornarà a incorporar una embarcació pròpia al servei de vigilància de posidònia

Menorca tornarà a incorporar una embarcació pròpia al servei de vigilància de posidònia

Menorca tornarà a incorporar una embarcació pròpia pel servei de vigilància de posidònia

El Consell Insular de Menorca sufragarà per segon any la incorporació d’una embarcació més al Servei d’informació i vigilància per a la conservació de la posidonia oceanica a l’illa. D’aquesta manera, Menorca comptarà amb un total de 5 embarcacions d’assistència i control de fondeig, 3 proporcionades pel Govern i coordinades per l’IBANAT, una embarcació del Consell que s’integrarà en aquest dispositiu, i una cinquena embarcació gestionada pel Parc Natural de s’Albufera des Grau i que controlarà l’àrea protegida del parc.

Les cinc embarcacions permetran cobrir tot el litoral de l’illa, tal com ja fessin l’any passat, quan la nova barca del Consell situada a Fornells va permetre escurçar el temps de reacció davant d’un avís. Totes les embarcacions operaran de manera coordinada seguint indicacions de l’operatiu de vigilància, que també centralitza aquests avisos d’embarcacions mal fondejades.

La campanya de vigilància s’iniciarà a Menorca el pròxim 15 de maig amb la posada en funcionament d’una embarcació. A partir del primer de juny entraran en funcionament la resta d’embarcacions del Govern. L’embarcació del Consell estarà operativa de l’1 de juliol fins al 18 de setembre.

El dispositiu de l’IBANAT, que va celebrar ahir una primera reunió de coordinació, comptarà en total amb 18 embarcacions a tot el litoral de l’arxipèlag balear. És en aquest dispositiu al qual se sumarà l’embarcació del Consell Insular durant els mesos de juliol, agost i part del mes de setembre.

L’any passat, el servei de vigilància va comprovar el fondeig de 142.168 embarcacions a tot l’arxipèlag, de les quals se’n van haver de moure 15.367, un 10,8% del total. A més, 17.544 embarcacions van demanar assessorament abans de fondejar.

Telèfon Posidònia al servei de la ciutadania

Des del juny fins al setembre, i de 10?h a 18?h, la conselleria de Medi Ambient posa a disposició el Telèfon Posidònia 617 975 172 tant per trucar com per enviar missatges. Les funcions seran les de proporcionar ajut al fondeig, resoldre dubtes sobre la protecció de la posidònia, servir com a eina de participació ciutadana perquè es puguin fer arribar suggeriments i propostes, així com avisar de possibles danys a la fanerògama marina. Substituirà el 112 en tots els aspectes relacionats amb la posidònia, però no en el cas de percebre fauna marina ferida.

També es troba a disposició ciutadana el portal amb àmplia informació sobre el servei i la fanerògama marina, així com l’aplicació Posidonia App, que proporciona assistència a navegants al fondeig.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt