Publiquen 35.000 nous exemplars del llibre sobre la posidònia a Menorca per regalar als turistes
El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el president del GOB Menorca, Carlos Coll, han presentat avui el llibre educatiu «La platja és viva!», una edici´ó finançada amb 32.000 euros provinents del Fons Posidònia.
L’obra està adreçada als més petits i té l’objectiu de conscienciar sobre els valors ambientals dels ecosistemes i la biodiversitat que hi ha a les platges i fa especial èmfasi en els beneficis que aporta una correcta conservació de la posidònia.
El llibre ja fou publicat, amb gran èxit, pel GOB Menorca amb l’objectiu de distribuir-lo entre hotels i restaurants perquè el regalassin als seus clients. Ara, una vegada s’han revisat els textos, se n’editen 35.000 nous exemplars en quatre idiomes: 10.000 en català, 10.000 en castellà, 10.000 en anglès i 5.000 en alemany.
Mir ha destacat que «invertir en educació ambiental és un dels pilars que ens asseguren que les generacions més joves creixeran amb una major consciència sobre la riquesa i els beneficis de cuidar el medi ambient i els seus hàbitats més representatius». En aquest sentit, ha afegit que «destinar un producte com aquest als qui ens visiten pren més sentit que mai després de la massificació que s’han experimentat aquest estiu arreu de les Illes Balears i, en particular, a l’illa de Menorca».
La creació del Fons posidònia és una de les mesures previstes en el Decret 25/2018 de conservació de la posidònia oceànica a les Illes Balears i es nodreix de les aportacions que hi facin les administracions públiques però també està obert al sector privat. Mir ha subratllat «el caràcter finalista d’aquest fons que està destinat exclusivament a mesures de conservació d’aquesta espècie, vital per a la conservació del medi marí de la mediterrània i, en particular, del Mar balear on es concentren el 50% de les praderies de tot l’Estat». El conseller ha destacat que el caràcter únic d’aquest fons va suscitar gran interès en el darrer Congrés Mundial de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), celebrat a Marsella, el passat mes de setembre.
Un dels supòsits finançables a travès del fons són les iniciatives de divulgació que afavoreixin el coneixement i la sensibilització social per a la conservació de les praderies i de l’espècie. A banda, el Fons ha possibilitat la recuperació de la Xarxa de Monitoratge de la Posidònia que, entre 2016 i 2019, fou gestionada per la direcció general de Pesca i Medi Marí, gràcies a un projecte finançat per l’ITS.