Ara llegint
Un llibre per entendre millor la Torre d’en Galmés i el control prehistòric del territori

Un llibre per entendre millor la Torre d’en Galmés i el control prehistòric del territori

El llibre Torre d’en Galmés. Com controlaven el territori a la Menorca prehistòrica? de la col·lecció Sitjot ja està disponible en una nova versió de lectura fàcil, seguint amb la línia de Menorca Talaiòtica com a projecte transversal i inclusiu. L’adaptació, duta a terme per Elisabet Serra, de l’Associació Lectura Fàcil, s’ha fet seguint les directrius internacionals de l’IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) i d’Inclusion Europe sobre el llenguatge, el contingut i la forma, amb l’objectiu de facilitar-ne la comprensió. Aquesta versió de lectura fàcil es presentarà aquesta setmana a Ciutadella i Alaior, en el marc de les XVIII Jornades d'Història Local i Patrimoni Cultural de Menorca. Els dos actes comptaran amb la presència d’Elisabet Serra i dels autors del títol original: els arqueòlegs Antoni Ferrer i Gustau Juan participaran el divendres 25 de novembre a l’acte que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal de Ciutadella (19 h); i Carmen Lara i Joaquim Pons, a la segona presentació que es farà el dissabte 26 a la Sala d’Activitats Ciutadanes de l’Ajuntament d’Alaior (18 h). També en el marc de les jornades, el mateix dissabte a partir de les 20:30 h hi haurà un tast del nou dolç talaiòtic amb el seu creador, Aleix Cànovas (Ca Na Maru). El llibre original, Torre d’en Galmés. Control del territori a la Menorca prehistòrica, va ser la primera publicació de la col·lecció Sitjot, en la qual es presenten les novetats extretes de les excavacions fetes a Torre d’en Galmés fins al 2018. Com la resta de la col·lecció, l’adaptació a lectura fàcil d’aquest volum està disponible en català, castellà i anglès. Es podrà trobar a la venda al Museu de Menorca i a les biblioteques de l’illa. Sitjot té com a objectiu difondre la riquesa del patrimoni històric i arqueològic menorquí entre un públic no especialitzat. Amb un marcat caràcter divulgatiu, però sempre respectant el rigor científic, aquestes monografies incorporen il·lustracions i altres recursos visuals per fer més entenedora la informació. La intenció és que aquestes monografies puguin resultar d’interès no només per als menorquins, sinó també per als turistes que arriben a l’illa, especialment els que visiten els museus.

El llibre “Torre d’en Galmés. Com controlaven el territori a la Menorca prehistòrica?” de la col·lecció Sitjot ja està disponible en una nova versió de lectura fàcil, seguint amb la línia de Menorca Talaiòtica com a projecte transversal i inclusiu.

L’adaptació, duita a terme per Elisabet Serra, de l’Associació Lectura Fàcil, s’ha fet seguint les directrius internacionals de l’IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) i d’Inclusion Europe sobre el llenguatge, el contingut i la forma, amb l’objectiu de facilitar-ne la comprensió.

Aquesta versió de lectura fàcil es presentarà aquesta setmana a Ciutadella i Alaior, en el marc de les XVIII Jornades d’Història Local i Patrimoni Cultural de Menorca. Els dos actes comptaran amb la presència d’Elisabet Serra i dels autors del títol original, els arqueòlegs Antoni Ferrer i Gustau Juan.

El llibre original, Torre d’en Galmés. Control del territori a la Menorca prehistòrica, va ser la primera publicació de la col·lecció Sitjot, en la qual es presenten les novetats extretes de les excavacions fetes a Torre d’en Galmés fins al 2018. Com la resta de la col·lecció, l’adaptació a lectura fàcil d’aquest volum està disponible en català, castellà i anglès. Es podrà trobar a la venda al Museu de Menorca i a les biblioteques de l’illa.

Sitjot té com a objectiu difondre la riquesa del patrimoni històric i arqueològic menorquí entre un públic no especialitzat. Amb un marcat caràcter divulgatiu, però sempre respectant el rigor científic, aquestes monografies incorporen il·lustracions i altres recursos visuals per fer més entenedora la informació. La intenció és que aquestes monografies puguin resultar d’interès no només per als menorquins, sinó també per als turistes que arriben a l’illa, especialment els que visiten els museus.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt