Ara llegint
Una exposició sobre la posidònia a la terminal d’arribades de l’aeroport de Menorca

Una exposició sobre la posidònia a la terminal d’arribades de l’aeroport de Menorca

Una exposició sobre la posidònia a la terminal d'arribades de l'aeroport de Menorca

L’Agència Menorca Reserva de Biosfera i l’Aeroport de Menorca, gestionat per AENA, han arribat a un acord de col·laboració per a la instal·lació de l’exposició “Posidònia, entre la mar i la terra” a la planta d’arribades de l’aeroport.

“La població menorquina coneix la posidònia i els seus beneficis per als nostres ecosistemes, està sensibilitzada i sap com conservar-la o no danyar la planta. Creiem que la població visitant no la coneix tant, i per això hem volgut impulsar aquesta petita acció divulgativa amb un públic objectiu molt determinat”, ha explicat el conseller de Medi Ambient, Reserva de Biosfera i Cooperació, Simón Gornés.

Del 15 de març al 30 de juny l’exposició estarà present a la zona de recollida d’equipatges de l’aeroport, instal·lada a les columnes que hi ha al costat de les cintes de recollida de maletes.

“Posidònia, entre la mar i la terra” és una exposició que aborda el paper fonamental que té aquesta fanerògama en els ecosistemes marins de la Mediterrània: des de les seves característiques principals als beneficis i problemes que afronta aquesta planta marina. Posa especial atenció en la seva funció de protecció de les platges, ecosistemes de gran afluència de visitants durant la temporada alta, així com en les amenaces a la seva supervivència, entre les quals destaca el fondeig irregular, l’augment de les temperatures de l’aigua a causa del canvi climàtic, els abocaments d’aigües residuals o la construcció d’infraestructures portuàries, entre d’altres.

L’exposició també cerca canviar entre el visitant la concepció que a vegades es té de la presència de posidònia a les platges de l’illa. “La posidònia és una excel·lent indicadora de la bona qualitat de les aigües i dels sediments marins on creixen, i les restes que es dipositen a la vorera protegeixen les nostres platges dels temporals, així que són la millor forma de garantir la seva preservació. Aquesta informació ampliada es troba també a l’exposició instal·lada a l’aeroport”, ha afegit Gornés.

En total s’exposaran 8 panells a l’aeroport amb informació sobre l’antiguitat de les praderies i boscos submarins de posidònia a les Balears, les seves característiques biològiques, les seves funcions ecològiques o els seus beneficis i amenaces, entre d’altra informació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt