Ara llegint
Abaqua invertirà 5’4 milions d’euros en adaptar la depuradora de Felanitx a les necessitats actuals

Abaqua invertirà 5’4 milions d’euros en adaptar la depuradora de Felanitx a les necessitats actuals

Abaqua invertirà 5'4 milions d'euros en adaptar la depuradora de Felanitx a les necessitats actuals

L’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) acaba de treure a licitació les obres d’ampliació i millora del tractament de l’estació depuradora d’aigües residuals de Felanitx per un valor de 5.412.000 euros. Aquestes obres permetran adaptar el sistema a les noves necessitats dels nuclis urbans que hi estan connectats i prolongar la vida útil de les infraestructures.

La capacitat actual de les instal·lacions de sanejament i depuració gestionades per Abaqua ha esdevingut insuficient a causa de l’augment de la població del municipi. Per garantir el bon funcionament de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Felanitx, es duran a terme obres de millora del tractament, incloses en el projecte redactat.

“Aquesta millora i ampliació de la infraestructura és necessària per proporcionar un tractament adequat a les aigües residuals del municipi de Felanitx, assolint la qualitat requerida de l’efluent i la capacitat de tractar els excedents durant períodes de cabals punta per pluges”, adverteixen des del Govern Balear. A més, expliquen que les millores permetran minimitzar el consum d’energia elèctrica mitjançant l’optimització dels processos i garantir un funcionament eficient del sistema.

El projecte estarà parcialment finançat per Fons Europeus FEDER. Un cop contractades les obres, es preveu un termini de 14 mesos per a la seva execució.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt