Ara llegint
El Consell assegura la continuïtat de les excavacions als Closos de Can Gaià

El Consell assegura la continuïtat de les excavacions als Closos de Can Gaià

El Consell assegura la continuïtat de les excavacions als Closos de Can Gaià

La vicepresidenta primera i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha visitat avui, per primera vegada, un jaciment arqueològic, juntament amb el seu equip de govern. S’ha desplaçat fins als Closos de Can Gaià, un poblat de més de 3.000 anys situat a Felanitx. 

Roca ha realitzat l’itinerari de visita, on ha pogut veure cinc navetes, una completament excavada i restaurada, i diverses estructures complementàries, amb les quals es pot conèixer com era la vida als closos i com eren els seus habitants. 

Antònia Roca ha volgut deixar clar que el Consell de Mallorca continuarà donant suport a projectes com aquests que fa anys que estan en marxa i ha afirmat que «ajudarà en tot el que pugui, perquè les excavacions tenguin continuïtat i difusió». En la mateixa línia, el director insular de Patrimoni, Ramón Francisco Martín, ha posat en relleu el valor que suposa aquest jaciment arqueològic i ha destacat «la importància de conèixer el patrimoni cultural de l’illa per poder protegir-lo i recordar el que va ser».

Jornada de portes obertes

El director del jaciment, Tomeu Salvà, ha agraït la visita del Departament de Cultura i Patrimoni i ha celebrat que es doni suport a la seva feina. A més, ha destacat també la seva voluntat de donar a conèixer el projecte a la ciutadania.

És per això que ha informat que dissabte 22 de juliol es durà a terme una jornada de portes obertes en la qual es mostraran totes les novetats de la campanya. També, durant el mes d’octubre, està prevista l’organització d’una diada de tallers per a totes les edats.

També ha assistit a la visita la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, en tant que el municipi és propietari dels 65.000 metres quadrats que ocupa el jaciment. Soler també ha celebrat que la primera visita que s’hagi fet a un poblat arqueològic hagi estat a Felanitx i la implicació que ha rebut per part de l’equip de govern. A més, ha destacat que l’objectiu durant aquests quatre anys és avançar cap a un centre petit d’interpretació dels closos i espera aconseguir-ho amb l’ajuda de les administracions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt