Ara llegint
Els alumnes de Santanyí participen en els pressuposts participatius de 2022

Els alumnes de Santanyí participen en els pressuposts participatius de 2022

Abans d’acabar el primer trimestre escolar del curs 2021-2022 va finalitzar el procés de Pressupostos Participatius Joves del municipi de Santanyí. Es tracta d’un projecte, en el qual han participat els alumnes de tots els centres escolars del municipi, des de primer fins a quart d’ESO de l’IES Santanyí i els alumnes dels cursos d’ESO del Bisbe Verger. D’aquesta manera els joves han fet propostes sobre com destinar 10.000 euros del pressupost municipal per a l’any 2022 a un projecte escollit per ells. 

El procés participatiu ha consistit en tres sessions que s’han anat desenvolupant al llarg dels mesos d’octubre, novembre i desembre de 2021. En la primera sessió els joves van aprendre alguns conceptes bàsics relacionats amb la democràcia, la participació ciutadana, el pressupost municipal, etc`tera. En la segona sessió es van elaborar les propostes per part dels joves. Finalment, en la tercera sessió van votar les sis propostes finalistes: més serveis al Centre Jove, més excursions organitzades pel Centre Jove, una àrea per joves a l’exterior, ampliar la proposta del cinema, un bus per anar a les festes del municipi, i augmentar el nombre de papereres i contenidors al terme.   

Una vegada realitzat el recompte de la votació, la proposta amb més puntuació va ser la d’organitzar el transport d’anada i tornada, per als majors de quinze anys, per anar a les festes i revetles dels diferents nuclis del municipi durant l’estiu de 2022.  La segona proposta més votada, per molt poca diferència, va ser la de crear una àrea exterior per joves al nucli de Santanyí. 

Per tant, en els pròxims mesos, els joves, assessorats i supervisats en tot moment per tècnics municipals de Joventut, hauran d’organitzar i coordinar-se per desenvolupar aquests projectes. El projecte guanyador del transport serà el que tendrà prioritat, i si el pressupost ho permet, també s’estudiarà la possibilitat de dur a terme el segon. En cas que per motiu de la pandèmia no es puguin celebrar festes i revetles, per l’escassa diferència de suport a les votacions, es destinarà el pressupost al projecte de crear una àrea exterior destinada als joves. Per al disseny d’aquesta zona es comptarà amb els òrgans de participació infantil i juvenil que l’ajuntament té en funcionament en el marc del projecte Ciutat Amiga de la Infància.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt