Ara llegint
Estudiants de Santanyí fan dues jornades de voluntariat ambiental al parc de Mondragó

Estudiants de Santanyí fan dues jornades de voluntariat ambiental al parc de Mondragó

Estudiants de Santanyí fan dues jornades de voluntariat ambiental al parc de Mondragó

Un centenar d’estudiants i docents de l’IES Santanyí han participat aquesta setmana en dues jornades de voluntariat ambiental al Parc Natural de Mondragó, on han realitzat diverses tasques de conservació i restauració dels hàbitats i espècies d’aquest espai natural protegit.

Els voluntaris s’han dividit en dos grups i zones d’actuació per facilitar la feina, sempre coordinats pel personal del Parc. Una de les tasques més destacades ha consistit en la plantació d’arbres fruiters a la tanca agrícola de Ca na Martina, al costat del centre d’informació del Parc. En total, s’han plantat uns 30 arbres (garrovers, ametllers i figueres), que contribuiran a mantenir les finques agrícoles i recuperar els cultius arboris tradicionals que han caracteritzat el paisatge del Parc Natural de Mondragó, segons ha informat la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural.

A més, aquesta actuació permetrà mantenir el mosaic de paisatges d’aquest espai natural protegit, enriquint a la vegada la seva biodiversitat. Alguns dels ocells que podem trobar a les tanques agrícoles del Parc i que se’n poden veure afavorits són el xoriguer, l’esparver, el sebel·lí, el puput, el caçamosques o la cogullada, entre altres.

Amb tot, darrere la platja de ses Fonts de n’Alis s’han plantat també unes 100 espècies pròpies dels hàbitats dunars davanters, com margall de platja, lliri de mar i card marí, i espècies pròpies de rereduna, com sempreviva i savina, que procedeixen del Centre Forestal de Menut. La plantació d’aquestes espècies, que s’emmarca en un projecte integral de restauració dels hàbitats d’interès comunitari de ses Fonts de n’Alis, suposarà la conservació dels hàbitats dunars i espècies associades d’interès comunitari dins els espais de la Xarxa Natura 2000.

Des del Govern Balear han volgut remarcar que aquestes activitats de voluntariat ambiental amb els centres educatius de Santanyí tenen com a objectiu principal la promoció, implicació i participació d’alumnat i professorat en les tasques pròpies de conservació del Parc Natural de Mondragó. Aquestes jornades s’han dut a terme amb el suport de la Direcció General d’Espais Naturals i Biodiversitat i el Servei de Protecció d’Espècies de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, així com amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santanyí i el Centre Forestal de Menut.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt