Ara llegint
La construcció del parc de bombers de Santanyí començarà l’any que ve

La construcció del parc de bombers de Santanyí començarà l’any que ve

La construcció del parc de bombers de Santanyí començarà l'any que ve

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha presentat avui dematí el projecte de construcció del nou parc de bombers que s’ubicarà a Santanyí i donarà servei a la zona sud de Mallorca. Tindrà un cost de 5.264.500 euros i es preveu que les obres comencin l’any 2025.

La infraestructura nova tindrà una dotació permanent d’un caporal i cinc bombers i permetrà reduir el temps de reacció en cas d’incendi o d’emergència a la zona, segons han detallat des del Consell de Mallorca.

El president Galmés, acompanyat del conseller d’Hisenda i Funció Pública, Rafel Bosch, i del director insular d’Emergències, Joan Fornàs, s’han reunit al Palau del Consell amb representants de l’Ajuntament de Santanyí i de Tragsa. A la reunió s’ha anunciat que el termini d’execució és de 12 mesos. A més, el parc de bombers estarà dotat amb diferents tipus de vehicles: un vehicle autobomba rural pesant, un vehicle amb bomba lleugera urbana i un tot terreny.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assegurat que «el nou parc de Santanyí serà una realitat aquesta legislatura després de molts d’anys d’espera. És una reivindicació històrica, no només de Santanyí, sinó també dels municipis del voltant, que ara depenen dels parcs de Felanitx o Llucmajor. Una vegada més, complim la paraula donada i el nostre compromís de millorar i ampliar les infraestructures i l’equipament dels Bombers de Mallorca, amb l’objectiu de millorar les seves condicions i de garantir la seva seguretat i millorar el servei a tots els ciutadans».

Les característiques

El futur parc de bombers de Santanyí, de 1.500 metres quadrats de superfície, comptarà amb tres zones diferenciades. Una zona principal, de dues plantes, on s’ubicaran els espais administratius (sala de comunicacions, oficina…) i la zona d’ús personal (cuina, menjador, sala, dormitoris, gimnàs…).

Una zona per a la flota de vehicles, on hi haurà el servei de garatge, el taller i les zones d’emmagatzematge general. És important descatacar que l’entrada i la sortida dels vehicles seran independents de l’entrada principal, per evitar interferències i permetre una sortida ràpida dels vehicles en cas d’emergència.

El parc de bombers també disposarà d’una zona per a la descontaminació dels vehicles, que estarà ubicada devora la zona de descontaminació dels bombers. Serà on entraran els bombers i els vehicles després d’una sortida i on es desinfectaran els equips de protecció individuals i els camions.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt