Ara llegint
L’Ajuntament Llucmajor s’equipa amb un dron de vigilància

L’Ajuntament Llucmajor s’equipa amb un dron de vigilància

L'Ajuntament Llucmajor s'equipa amb un dron de vigilància

L’Ajuntament de Llucmajor ha presentat el nou mitjà material amb el qual compta la Regidoria d’Urbanisme i Medi Ambient: el dron DJI Mavic 2 Enterprise Advanced. El consistori està decidit a treure profit de les noves aplicacions i utilitats que la tecnologia ofereix per al control d’abocaments a fora vila o per a la recerca de persones perdudes.

El batle del municipi, Éric Jareño, juntament amb el Regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Guillermo Roig, i el Coordinador Municipal de Platges com a pilot, després dels tràmits oportuns, varen presentar el nou aparell i el varen enlairar amb èxit. 

L’adquisició d’un dron suposa per a la Regidoria d’Urbanisme i Medi Ambient poder realitzar, per una banda a l’àrea de platges, tasques de vigilància i control d’aforaments, prevenció, recerca de persones, exploració de zones de difícil accés, així com les aplicacions que, per altre banda, es podrien donar per a la cobertura de zones rurals per al control dels abocaments il·legals que es produeixen.

D’altra banda, pel Departament d’Urbanisme, suposa una gran ajuda per a la revisió del compliment de la legalitat i portar un adequat seguiment de les obres que s’estan realitzant, segons han explicat.

Els drons tenen un gran potencial en àrees molt diverses, ja que es poden desplaçar ràpidament sobre terrenys irregulars o accidentats i superar qualsevol tipus d’obstacles, oferint imatges a vista d’ocell i qualsevol tipus d’informació que pugui ser recollida pels seus diferents sensors. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt