Ara llegint
Llucmajor obri al públic la mostra del fotògraf Toni Catany “El rei d’Etiòpia”

Llucmajor obri al públic la mostra del fotògraf Toni Catany “El rei d’Etiòpia”

El batle de Llucmajor, Éric Jareño; la regidora de Cultura, Xisca Lascolas, el director de la Fundació Toni Catany i comissari de l’exposició, Antoni Garau i el comissari de la mostra, Manuel Forcano, han presentat la mostra Toni Catany. El rei d’Etiòpia, que es podrà visitar al Claustre de Llucmajor des d’avui i fins el 28 de gener de 2022. 

L’exposició té com a punt de partida un viatge del fotògraf a Etiòpia quan Catany treballava en una sèrie de retrats dels personatges del Tirant lo Blanc i va a la recerca de la imatge perfecta per al retrat d’Escariano, el rei d’Etiòpia. La mostra proposa una aproximació als processos creatius de Catany a través d’una vuitantena de fotografies, seleccionades per Manuel Forcano i Antoni Garau, a més d’objectes, llibres i un fragment d’un vídeo filmat pel mateix Catany.

Éric Jareño, batle de Llucmajor ha volgut agrair tant la Fundació Toni Catany com a Manuel Forcano l’organització de la mostra “que ens permet conèixer una mica més la figura d’aquest fotògraf, que és sempre sinònim d’art” i posa de manifest l’interés de l’ajuntament en continuar col·laborant amb aquesta entitat que dóna a conèixer el llegat del llucmajorer. Per la seva part, la regidora d’Educació i Cultura explica que “estam molt contents de poder acollir un any més una nova exposició amb material inèdit de Catany i ens fa especial il·lusió que sigui amb aquesta mostra amb la que inaugurem les fires”. 

El director de la Fundació Toni Catany i comissari de la mostra, Antoni Garau, ha posat de manifest que es tracta d’una exposició “sobre Toni Catany, no únicament de Toni Catany, ja que ens mostra també els processos creatius del fotògraf, des de la idea que en aquest cas era la recerca d’una imatge molt concreta, fins al resultat final, tal i com es veu a la mostra”.

Manuel Forcano, l’altre comissari de la mostra i amic de Catany a qui acompanyà en aquest viatge, posa de manifest que “l’exposició suposa fer el mateix recorregut que fa ver Catany durant el seu viatge, des de la descoberta del país i les seves tradicions per part de l’artista a la troballa de la cara que havia de ser finalment la representació d’Escariano, el rei d’Etiòpia”. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt