Ara llegint
Prop de 400 hectàrees de conreus, afectades per les gelades del dia 8 d’abril

Prop de 400 hectàrees de conreus, afectades per les gelades del dia 8 d’abril

Cooperatives Agro-Alimentàries de les Illes Balears calcula que 382 hectàrees de conreus de Binissalem i Felanitx han quedat especialment perjudicades per la gelada que es va produir el passat dia 8 d’abril i que, en aquest sector, entre el 80 i el 90% dels conreus es perdran.

La temperatura mínima d’aquella jornada va baixar de forma intensa durant la matinada i en estacions meteorològica dels municipis d’Inca, Manacor, Binissalem i Felanitx, entre d’altres, es va assolir una mínima de 0 graus centígrads que va arribar a 2 graus negatius a Sa Pobla.

Cooperatives Agro-Alimentàries de les Illes Balears ha procedit a comunicar a Agroseguros el nombre de parcel·les afectades. Els danys més importants es varen produir a ametllerars i vinya, tot i que també algunes zones de fruiters es varen veure afectats negativament.

La directora gerent de Cooperatives Agro-Alimentàries de les Illes Balears, Maria Francisca Parets, ha explicat avui la necessitat de les assegurances agràries i que aquestes estiguin adaptades a les realitats productives de les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt