Ara llegint
Santanyí i Natura Parc instal·len gàbies per capturar els coloms que fan malbé les teulades de les cases

Santanyí i Natura Parc instal·len gàbies per capturar els coloms que fan malbé les teulades de les cases

Des de fa uns anys, la proliferació de colònies de coloms s’ha convertit en un problema per a molts de pobles del municipi de Santanyí. Els excrements d’aquestes aus contaminen pous que recullen aigua de pluja i també fan malbé teulades i arriben a provocar-hi goteres.

És per això que l’Ajuntament de Santanyí, després de rebre nombroses queixes per part dels veïnats, ha posat en marxa una acció per reduir el nombre d’aus al terme municipal. Tal com ha explicat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “tenim un conveni amb la Fundació Natura Parc per diferents situacions, i com no podia ser d’altra manera, vàrem comptar amb ells per intentar resoldre el problema dels coloms. I com han fet a altres municipis, ens han cedit una sèrie de gàbies que hem instal·lat a diferents punts del terme, que atrapen les aus. Després tècnics de Natura Parc venen, i són els qui s’enduen aquests animals”. 

Ara mateix hi ha gàbies a diferents punts del terme, com l’església i el Teatre Principal de Santanyí, el local parroquial de s’Alqueria Blanca, el local parroquial de Calonge o l’església des Llombards.

L’Agent de Vigilància Rural de Santanyí, Damià Obrador, ha explicat que els resultats d’aquestes accions es veuran, sobretot, a partir de l’any que ve, ja que en atrapar aquests animals també es desfan els nius. Aquesta és l’única manera de resoldre un problema que s’estava convertit en una plaga.  

Els excrements d’aquests animals són tan corrosius que arriben a oxidar tot allò amb què entren en contacte. Per això, aquestes gàbies s’aniran traslladant i col·locant en funció de cada situació per aconseguir una millor eficàcia.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt