Ara llegint
ASIMA homenatja 26 “empresaris amb valor” i destaca la perseverança dels emprenedors durant la pandèmia

ASIMA homenatja 26 “empresaris amb valor” i destaca la perseverança dels emprenedors durant la pandèmia

L’Associació d’Industrials de Mallorca ASIMA va presentar ahir el segon llibre ‘Empresarios con Valor’: 26 experiencias personales de empresarios de los Polígonos de Son Castelló y Can Valero”, que es va convertir en un homenatge a aquests emprenedors i d’altres que han seguit el seu exemple.

L’acte va comptar amb la presència la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol; la presidenta de la CAEB, Carmen Planas; el director Territorial de Balears de Banca March, Vicente Xàvega; el Comandant General de Balears, Fernando García Blázquez; i el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, entre d’altres.

El president d’ASIMA va donar la benvinguda a tots els assistents introduint que aquest llibre consta de testimonis “carregats de gran significat i imatges que marquen la vida d’un empresari, en la seva batalla del dia a dia”.

“Un bon empresari és aquell que ha pres la decisió de crear un projecte específic, centrat en un sector i de què serà el màxim responsable. L’empresari assumeix una part de sacrifici perquè la seva vida familiar i laboral suposen una dedicació a superlatiu”, va destacar.

El president d’ASIMA va expressar en el seu discurs que “l’empresari assumeix una part de sacrifici perquè la seva vida familiar i laboral suposa una dedicació en superlatiu. Un bon empresari estima el seu treball, el valora, té una dedicació plena. Els treballadors i l’empresa són la seva segona família per no dir la primera”, va recalcar.

Per la seva part, la presidenta de CAEB va defensar que “la tenacitat dels empresaris és la que ens fa superar les crisis, perquè l’empenta empresarial és el motor de progrés i el que promou una prosperitat que sempre és col·lectiva i que sempre redunda en benefici de tota la societat”.

Carmen Planas va dir que “vinc a animar-vos a mirar a el futur amb positivitat, perquè si hi ha alguna cosa que caracteritza els empresaris és que no ens falta l’empenta i que lluitem per vèncer i sé que ho aconseguirem. Perquè afrontar desafiaments i adversitats, per difícils que siguin, està en l’ADN de tot empresari”.

Planas va elogiar “aquesta nova iniciativa d’ASIMA, que ens brinda l’oportunitat de conèixer 26 d’aquests herois que, generosament, comparteixen una saviesa acumulada durant anys. Un llibre d’ensenyaments inspiradores, especialment, per als joves emprenedors d’avui, que seran els grans empresaris del demà”.

A continuació es va projectar un vídeo de el president de la CEOE, Antonio Garamendi qui va manifestar que “valor és sinònim de valentia” i va felicitar ASIMA “per demostrar la vocació a favor de la cooperació i la unitat empresarial”.

Després del vídeo, va intervenir el director territorial de Balears de Banca March, Vicente Jabega. “Venim de travessar (i encara no hem sortit) una de les majors crisis viscudes en els últims anys, una crisi que ens ha posat a prova a tots, especialment als empresaris, a les famílies empresàries, que han hagut d’aguantar un descens de la activitat sense precedents i, en moltes ocasions, han hagut de reinventar-se per aconseguir sobreviure. Aquest llibre és un merescut homenatge a tots vosaltres”, va dir.

“Les 26 experiències de vida que recull aquest segon volum d’Empresaris amb Valor parlen de valors amb els quals en Banca March, una empresa familiar gairebé centenària, ens sentim plenament identificats, valors necessaris si el que es vol és créixer per així fer créixer a la societat en el seu conjunt, valors que atresoren els grans empresaris. Estic parlant de compromís, d’ambició, d’integritat, d’esforç i de exigència”, va destacar.

Francina Armengol, presidenta del Govern Balear, va tancar l’acte expressant que “aquest llibre que presentem avui té un gran valor perquè posa noms i cares a 26 dones i homes que ens expliquen les seves trajectòries. Són vides plenes de perseverança, d’empenta i generositat, de lluita i ambició per aconseguir que els seus projectes, els seus somnis, es facin realitat. 26 trajectòries que, segur que estan plenes de moments dolços, però que també compten amb moments durs i amargs. Experiències i camins recorreguts que ens serveixen d’exemple i tracen maneres de fer i de superar les adversitats”.

Ha dir també que “la Covid-19 ha provocat moltes pèrdues i molt patiment, però també ens ha deixat ensenyaments molt valuoses. Ens ha posat davant del mirall i ens ha mostrat, sense filtres, les nostres debilitats i les nostres fortaleses. Ens ha demostrat que si actuem units som més forts. Que de el diàleg, la negociació i el consens surten les mesures adequades. Que hem d’escoltar i hem d’ajudar. Que hem de cuidar uns dels altres. Ens ha ensenyat també que la col·laboració pública i privada és un camí que hem d’explorar més per fer una societat més forta i més preparada davant les adversitats “.

Els empresaris inclosos en el volum són:

Andreu Arbona, Nord Arbona.
Gabriel Barceló, de Grupo Barceló.
Jaime Bibiloni, de Jaime Bibiloni.
Toni Borrull, de Mayfe.
Josep Bosch, Bosch & Lozano.
Antonio Cabot, Antonio Cabot Forners.
Benito Cañellas, Estructuras Metálicas Cañellas.
Paloma Cifuentes, La Alacena de Mallorca.
Caterina Company, Carretillas Palma.
Coloma Crespí, de Especias Crespí
Gregorio Jaume, de Almacenes Femenías.
Bartolomé Juliá, de Juliá Pinturas y decoración.
Bernardo Lull, de Construcciones Llull Sastre.
Juan Martínez del Barrio, de Metalúrgicas Martínez e Hijos.
Andrés Morell, de Conagua.
Maria Antonia Moyá, de R.T.B Ingenieros.
Rafael Moyá, de Moya Saus e Hijos – IFA.
Catalina Pol, de Grúas Pol
Guillermo Pol, de Motor Mallorca.
Joan Puig, de Comercial Distribuidora Puig.
Bartolomé Riera, de Angel24.
Margarita Salom, de Salom y Lladó.
Carmen Serra, de Grupo Serra.
Bartolomé Simone, de Pemija (Refrilog).
María Socías, de Imprenta Bahia.
José Torrens, de Metalúrgicas Torrens

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt