Ara llegint
Construcciones Alea edificarà per 7’5 milions d’euros la Capsa de Música, la seu de la Simfònica

Construcciones Alea edificarà per 7’5 milions d’euros la Capsa de Música, la seu de la Simfònica

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company; el director gerent de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears, Pere Malondra; i el gerent de Construcciones Alea, Javier Doval, han formalitzat el contracte per a la construcció de la Capsa de Música, futura seu de l’Orquestra Simfònica en el Nou Llevant de Palma.

L’empresa adjudicatària és Construcciones Alea S.L. i comptarà amb un termini de 22 mesos per finalitzar l’execució de l’obra amb un pressupost de 7.539.746,20 euros (IVA inclòs). La construcció començarà en un mes, després de l’acte de replanteig.

La futura seu de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears acollirà tant els assaigs com els concerts de l’Orquestra, a més d’esdeveniments culturals, amb el compromís de generar activitats per fomentar la participació de la gent del barri i dels grups musicals de la ciutat.

Finançament

Pel que fa al finançament de l’obra, és el resultat de la col·laboració pública i privada. La nova seu, coneguda com la Capsa de Música, té un cost global de 10,5 milions d’euros. El Govern hi aporta 6 milions provinents dels fons recaptats amb l’Impost de Turisme Sostenible, dels quals 1 milió prové de l’anualitat del 2016 i els 5 milions restants de l’anualitat de l’any 2019. Cal destacar, però, que aquests 6 milions estan cofinançats al 50 per cent a través dels fons europeus FEDER i que, per tant, allò que aporta el Govern es reduirà a la meitat, amb un import global de 3 milions.

Per altra banda, 4 milions provenen de fons privats: 2 milions del conveni de col·laboració amb la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears (FUNDATUR) signat el 3 d’agost de 2018, mitjançant el qual FUNDATUR es comprometé amb la construcció de la nova seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Els altres 2 milions els aporta la Fundació Kühne, a través d’un conveni que se signà l’estiu passat.

El projecte

L’edifici de la Capsa de Música estarà situat al carrer de Brotad de Palma, en un solar cedit per l’Ajuntament de la ciutat. Comptarà amb tres blocs diferenciats: una nau central amb una sala principal per a les actuacions de l’orquestra, una nau lateral per a la zona d’assaig i estudi dels músics i camerinos, i una tercera nau en què hi haurà la zona d’administració i arxiu.

La construcció de la Capsa de Música suposarà per a l’Orquestra Simfònica disposar per fi d’una seu estable, adequada a la seva activitat diària, tant artística com administrativa i escènica.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt