Ara llegint
Aquest dimarts entra en vigor el VAO entre l’aeroport i el Palau de Congressos

Aquest dimarts entra en vigor el VAO entre l’aeroport i el Palau de Congressos

Amb aquesta iniciativa, el Consell de Mallorca i la resta d’Administracions tenen l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic i vehicles compartits, reduir les aglomeracions de cotxes a l’entrada de Palma i també l’emissió de partícules contaminants. En aquest sentit, Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ha explicat que «la implantació de carrils bus VAO és una alternativa de futur en matèria de mobilitat, perquè incentiva l’ús del transport públic, ja que aquest es reservarà a autobusos i taxis per fomentar el transport públic, i a vehicles de 2 o més d’un ocupant, per reduir el nombre de cotxes a les carreteres. Tot això enfocat a minvar les aglomeracions i la contaminació».


El Consell de Mallorca implantarà demà dimecres, 2 de novembre, un carril bus VAO que afectarà el tram d’autopista de Llucmajor comprès entre la incorporació de la desviació de l’aeroport fins a l’entrada a Palma. Té l’objectiu de reordenar la circulació per fomentar una mobilitat més sostenible i en favor del medi ambient en reduir les partícules contaminants.

Amb aquesta iniciativa, el Consell de Mallorca i la resta d’Administracions implicades, tenen l’objectiu de fomentar l’ús del transport públic i vehicles compartits, reduir les aglomeracions de cotxes a l’entrada de Palma i també l’emissió de partícules contaminants.

Aquest carril es reservarà a autobusos i taxis per fomentar el transport públic, també a vehicles de 2 o més ocupants, per reduir el nombre de cotxes a les carreteres. Tot això enfocat a minvar les aglomeracions i la contaminació.

El carril d’ocupació especial consisteix en l’habilitació del carril esquerre de la Ma-19 en sentit Palma, des del punt quilomètric 6 + 500 (incorporació de l’aeroport), fins a l’entrada de Palma en el punt quilomètric 2 + 600 de la mateixa carretera.

El recorregut total d’aquest carril serà de 4,25 km; la llargada del carril bus VAO serà de 3,9 km i la del tram de només autobusos en els últims  350 metres. A més, podran circular per al carril bus VAO els vehicles autoritzats: busos públics i privats, vehicles amb 2 o més ocupants, taxis, motocicletes, vehicles per a persones amb mobilitat reduïda, vehicles amb senyalització de zero emissions i vehicles de serveis d’emergències i seguretat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt