Ara llegint
Els Bombers simulen un incendi a TIRME per posar-se a prova

Els Bombers simulen un incendi a TIRME per posar-se a prova

Els Bombers simulen un incendi a TIRME per posar-se aprova

Els Bombers de Mallorca, juntament amb els Bombers de Palma, han organitzat avui dematí un simulacre conjunt a les instal·lacions de TIRME. L’exercici ha consistit en simular un incendi amb persones atrapades a la planta de tractament de compostatge. A l’acte han assistit el director insular d’Emergències, Joan Fornàs, el regidor de Seguretat Ciutadana i Civisme de l’Ajuntament de Palma, Miguel Busquets, i el director general de TIRME, Antoni Pons.

Aquest simulacre es circumscriu en el marc del conveni vigent de col·laboració entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma en matèria de prevenció, extinció d’incendis i salvament. El conveni inclou pràctiques conjuntes amb la finalitat de millorar la coordinació a l’hora que els dos cossos de bombers prestin un servei de forma simultània.

El director insular d’Emergències, Joan Fornàs, ha afirmat que aquest tipus d’actuacions conjuntes «són fonamentals per millorar el servei i la coordinació» dels cossos antiincendis i ha destacat «la necessitat de la pràctica i de la formació contínua» amb vista a millorar l’atenció a la ciutadania. El director insular ha afegit que «aquest simulacre exercita tot allò previst al conveni d’assistència mútua entre els dos cossos de bombers de l’illa, en un escenari en el qual s’han invertit recursos i procediments nous, i a unes instal·lacions de caire industrial entre els termes municipals de Palma i Marratxí».

El simulacre ha consistit en un incendi que ha afectat la planta de tractament de residus de compostatge. Cada cos de bombers s’ha encarregat de localitzar i extingir un focus de l’incendi i fer una operació de salvament amb l’autoescala. A l’exercici s’ha simulat un rescat de víctimes que feien el recorregut amb el tren del Centre d’Educació Ambiental de Mallorca, algunes d’elles amb mobilitat reduïda. A més, s’ha fet el control de l’incendi i s’han utilitzat els equips de respiració autònoma (ERA) i el sistema TETRAIB de comunicacions.

Aquests exercicis, segons han detallat des del Consell de Mallorca, tenen com objectiu reforçar la coordinació i la cohesió dels dos cossos de bombers davant una emergència. Al simulacre han participat les dotacions dels parcs de Sóller i Inca dels Bombers de Mallorca, i la dotació de Palma dels Bombers de Palma, a més de part dels treballadors de TIRME.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt