Ara llegint
La Seu llueix amb un nou projecte lumínic que ha costat 2’2 milions i que estalvia un 40% d’energia

La Seu llueix amb un nou projecte lumínic que ha costat 2’2 milions i que estalvia un 40% d’energia

Avui horabaixa s’ha posat en marxa la nova il·luminació exterior de la Seu de Mallorca, que s’ha substituït íntegrament per tecnologia Led. El projecte lumínic de la Catedral ha suposat una inversió de 2.231.700 euros dels quals 1’3 milions han estat d’aportació municipal i la resta procedeix de fons de la millora del contracte de manteniment i conservació de l’enllumenat exterior de Palma.

Els treballs han consistit en la substitució dels vuit fanals del perímetre per altres que incorporen projectors específics per a la il·luminació de façanes. Així mateix s’han instal·lat 505 projectors a diferents emplaçaments, dels quals 298 estan encastats en el paviment que envolta la Catedral i l’Almudaina. La resta dels projectors, un total de 207, s’ha situat en terrasses, patis, arcbotants, cobertes i en Ses Voltes i Dalt Murada.

La incorporació de la tecnologia Led a l’entorn de la Catedral permet generar una il·luminació que potenciï els elements arquitectònics del temple i reprodueixi amb major fidelitat el color original de la pedra. Cal destacar, en aquest sentit, que pesi a l’increment del nombre de punts de llum la potència instal·lada ha passat de 87 a 52 quilowatts, la qual cosa suposa un estalvi en el consum pròxim al 40 per cent.

Amb el projecte, a més, s’ha donat resposta a la petició dels veïns i associacions que tant l’entorn de la Catedral com la façana de L’Almudaina tinguessin la mateixa il·luminació.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt