Ara llegint
La UIB crea el Jardí de la Memòria en record de les víctimes de la violència masclista

La UIB crea el Jardí de la Memòria en record de les víctimes de la violència masclista

La Universitat de les Illes Balears ha creat el Jardí de la Memòria, un espai simbòlic en record de les dones, nines i nins que han estat víctimes de la violència masclista. A partir dels actes de celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el campus de la UIB ha acollit l’acte simbòlic de sembrada de dotze arbres, un per cada mes de l’any.

Aquesta és la primera intervenció d’aquest espai, amb el qual la Universitat vol expressar la màxima repulsa de la comunitat universitària envers la violència masclista i també donar visibilitat al greu problema social i sanitari que representa.

El Jardí de la Memòria està ubicat a l’espai de les llacunes de davant l’edifici Guillem Cifre de Colonya. La iniciativa ha estat promoguda per la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, amb la intenció de crear un espai de reflexió i repòs on s’han sembrat dotze roures, suport idoni simbòlic per retre homenatge i mantenir viva la memòria de les dones i els infants que moren víctimes de la violència masclista.
 
Han assistit a l’acte una representació de la comunitat universitària; el Rector de la UIB, el doctor Llorenç Huguet; la Secretària Autonòmica d’Universitat, Investigació i Política Lingüística, Agustina Vilaret; la doctora Loren Carrasco, degana de l’Escola Politècnica Superior;  la doctora Cristina Moreno, degana de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia; i membres del Consell de Direcció.
 
La Dra. Rosa Maria Alberdi ha explicat, en nom de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia, les raons fonamentals per tirar endavant aquesta iniciativa. La primera és la importància de la xacra social que és la violència masclista en totes les seves manifestacions, de la qual la més greu és el resultat de mort. «Segur que no cal justificar amb xifres la seva magnitud ni que fem èmfasi en el seu significat, com a indicador absolut de desigualtat i d’injustícia social», ha explicat Alberdi. La segona raó és la certesa que és a través del record tossut que es manté la consciència. Aquest record és una forma eficaç d’acció política per aconseguir fer visibles els estralls que deixa la violència masclista.

En aquest sentit, el Rector ha destacat que «la Universitat, per la responsabilitat que la societat li atribueix, ha de treballar per aconseguir professionals competents, però, sobretot, persones crítiques i compromeses amb les necessitats de la societat. Tots els estudis, però especialment les facultats que formen aquelles i aquells que tindran al seu càrrec la cura de la salut de les persones són especialment sensibles a aquest compromís». 

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt