Ara llegint
Les velles xarxes de pesca es converteixen en bancs i papereres

Les velles xarxes de pesca es converteixen en bancs i papereres

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) i l’associació Gravity Wave tenen un objectiu clar: viure en un món amb uns mars lliures de plàstic. En aquesta cerca s'han unit sota el moviment PLASTIC FREE OCEANS per restablir la salut dels oceans. En una primera fase de la campanya s'han aconseguit retirar 10.000 kg de plàstics del mar. Ara, s'han proposat tancar el cicle d'economia circular, i han donat una segona vida a aquestes xarxes de pesca que s'han recollit i que han transformat en mobiliari urbà destinats a diferents ciutats costaneres espanyoles com Calp i, principalment, Palma. Concretament, s'han lliurat 10 bancs i 10 papereres, 8 de cada a Palma. Des del 21 de març, aquestes peces queden exposades al públic, després d'una inauguració a la qual han acudit el director de l'APB, Jorge Nasarre; el CEO de Gravity Wave, Julen Rodríguez; Miriam Arístegui, d'Alcat Alianzas Estratégicas y Partnerships i Domingo Bonnín, president de la Confraria de Pescadors de Sant Pere de Palma. Aquest esdeveniment ha volgut posar en valor el Dia Mundial de l’Aigua i la importància de cuidar les aigües, especialment la cura dels oceans. Gravity Wave Gravity Wave és una empresa social, d'economia circular i consciència ambiental, impulsada per resoldre un dels reptes més grans de la humanitat: la contaminació plàstica de mars i oceans. Netegen el plàstic del fons marí i el transformen en productes valuosos i de llarga vida útil a través d'un procés d'economia circular. A més, eviten que el plàstic que encara es genera acabi de nou a l'aigua. Per això col·laboren amb pescadors, empreses i entitats a través del moviment #PlasticFreeOceans.

Les xarxes dels pescadors tenen des d’ara una nova vida després del seu període d’utilitat. L’Autoritat Portuària de Balears (APB) i l’associació Gravity Wave tenen un objectiu clar: viure en un món amb uns mars lliures de plàstic. I per això s’han unit sota el moviment denominat Plastic Free Oceans i han posat en marxa un projecte que converteix les velles xarxes en bancs i papereres.

En una primera fase d’aquesta campanya s’han aconseguit retirar 10.000 quilograms de plàstic del mar. Ara, s’han proposat tancar el cicle d’economia circular, i han donat una segona vida a aquestes xarxes de pesca que s’han recollit i que han transformat en mobiliari urbà destinat a diferents ciutats costaneres espanyoles com Calp i, principalment, Palma. Per això s’han lliurat 10 bancs i 10 papereres, 8 de cada a Palma.

Els contenidors per al dipòsit de les xarxes velles.

Aquestes peces han quedat avui exposades al públic, després d’un acte d’inauguració al qual hi han acudit el director de l’APB, Jorge Nasarre; el CEO de Gravity Wave, Julen Rodríguez; Miriam Arístegui, d’Alcat Alianzas Estratégicas y Partnerships i Domingo Bonnín, president de la Confraria de Pescadors de Sant Pere de Palma.

Aquest esdeveniment ha volgut posar en valor el Dia Mundial de l’Aigua i la importància de cuidar les aigües, especialment la cura dels oceans.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt