Ara llegint
Primer incendi de l’estiu entre Son Vida i el Coll de la Creu, i amb perill per als habitatges

Primer incendi de l’estiu entre Son Vida i el Coll de la Creu, i amb perill per als habitatges

L’Institut Balear de la Natura ha informat de la declaració d’un incendi forestal entre el Coll de la Creu i la urbanització palmesana de Son Vida, en plena Serra de Na Burguesa, en una zona de pinar que confina precisament amb una zona habitada.

Per aquest motiu l’incendi ha estat declarat de Nivell 1 (amb perill per a zones habitades) i en aquest moment hi ha dos avions i tres helicòpters com a mitjans aeris que hi actuen, a més de 3 vehicles autobombes, 38 brigadistes, 6 Agents de Medi Ambient i 5 tècnics. També diverses dotacions dels Bombers de l’Ajuntament de Palma i personal d’Emergències s’han dirigit cap al lloc dels fets per col·laborar amb les tasques d’extinció d’un foc que s’ha detectat poc després de les 13:30 hores d’avui migdia.

Fins aquest, el resum estadístic d’incendis forestals corresponent a l’any 2021 era considerablement positiu respecte d’anys anteriors, amb 29 sinistres que havien afectat 8 hectàrees de superfície arbrada i altres 60 de terreny sense arbrat. Menorca, fins ara, no ha registrat ni un sol incendi, Mallorca una vintena i Eivissa una desena.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt