Ara llegint
Quinze empreses opten a construir la nova seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears

Quinze empreses opten a construir la nova seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears

Quinze empreses opten a l’adjudicació de la licitació del projecte de la Capsa de Música, la nova seu de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears, que s’ubicarà al carrer Brotad de Palma. El procés de presentació d’ofertes es va tancar el dia 4 de febrer després que les empreses presentassin la documentació requerida i les propostes econòmiques a la plataforma de contractació del sector públic.  

Un cop adjudicat el projecte, l’empresa adjudicatària comptarà amb un termini de 22 mesos per finalitzar l’execució de l’obra i el pressupost de licitació és de 7.800.000 euros més IVA.

Cal assenyalar que, dins de tots els criteris de valoració, s’ha previst la inclusió de criteris mediambientals i socials. A més, també obtindran més punts les empreses que donen feina a persones amb dificultats a l’accés laboral i que inclouen, com a criteris de qualitat, cursos de formació per a tots els treballadors. 

La futura seu de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears acollirà tant els assaigs com els concerts de l’Orquestra, a més d’esdeveniments culturals, amb el compromís de generar activitats per fomentar la participació de la gent del barri i dels grups musicals de la ciutat.

Finançament

Pel que fa al finançament de l’obra, és el resultat de la col·laboració pública i privada. La nova seu, coneguda com la Capsa de Música, té un cost global de 10,5 milions d’euros. El Govern hi aporta 6 milions provinents dels fons recaptats amb l’Impost de Turisme Sostenible, dels quals 1 milió prové de l’anualitat del 2016 i els 5 milions restants de l’anualitat de l’any 2019. Cal destacar, però, que aquests 6 milions estan cofinançats al 50 per cent a través dels fons europeus FEDER i que, per tant, allò que aporta el Govern es reduirà a la meitat, amb un import global de 3 milions.

Per altra banda, 4 milions provenen de fons privats: 2 milions del conveni de col·laboració amb la Fundació Turística i Cultural de les Illes Balears (FUNDATUR) signat el 3 d’agost de 2018, mitjançant el qual FUNDATUR es comprometé amb la construcció de la nova seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Els altres 2 milions els aporta la Fundació Kühne, a través d’un conveni que se signà l’estiu passat.

El projecte

L’edifici de la Capsa de Música estarà situat al carrer de Brotad de Palma, en un solar cedit per l’Ajuntament de la ciutat. Comptarà amb tres blocs diferenciats: una nau central amb una sala principal per a les actuacions de l’orquestra, una nau lateral per a la zona d’assaig i estudi dels músics i camerinos, i una tercera nau en què hi haurà la zona d’administració i arxiu.

La construcció de la Capsa de Música suposarà per a l’Orquestra Simfònica disposar per fi d’una seu estable, adequada a la seva activitat diària, tant artística com administrativa i escènica.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt