Ara llegint
Algaida dona a conèixer els guardonats dels Premis Castellitx de 2021

Algaida dona a conèixer els guardonats dels Premis Castellitx de 2021

Entre dissabte dia 20 i dimarts dia 23 de març de 2021, s’han reunit els Jurats dels Premis Castellitx i han acordat concedir premis als següents concursants:

XLV Premi de Poesia:
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 148 titulat Triomfs de la paraula exigua, d’Ella Ray, de Barcelona.

XLV Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta:
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 69 titulat Recordant Montaigne i Ciceró, de Joan Mundet Surroca, de Sant Pere de Ribes, el Garraf.

XLIII Premi Llorenç “Móra” de Poesia Popular (Glosat):
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 44 titulat Quan el virus és present de Felip Munar i Munar, de Lloret de Vistalegre.

XX Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros pel treball núm. 250 titulat La espera de Roberta de Nicola, resident a Palma.

XIII Premi de Pintura
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros pel treball núm. 269 titulat Palma confinada de Lluís Vidaña Lladó, de Palma.

VIII Premi Musical 2021: Composicions per a Banda de Música
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 167 titulat Música de la Cort dels hòmens per a Banda sobre el Llibre de les Bèsties de Ramon Llull de Ximo Tarín Micó, de Barcelona.

II Premi de Curtmetratges en català
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 213 titulat Dona dirigit per Marga Melià Rigo, de Palma.

II Premi de Guió de Curtmetratge en català
Rosa d’Or de la Pau i premi en metàl·lic de 500 Euros: Treball núm. 49 titulat Llúcia de Maria Caminal Pérez i Fran Menchón Ortiz, de Gavà, Baix Llobregat.

El XXVI Premi d’Investigació i el IX Premi Juvenil de Narrativa Curta han estat declarats deserts.

L’Ajuntament d’Algaida ha anunciat avui que si les mesures de prevenció de la covid ho permeten, el lliurament dels guardons dels Premis Castellitx 2021 tendrà lloc durant la Nit Algaidina de la Cultura, la festa literària que se celebrarà a l’auditori del casal Pere Capellà d’Algaida dilluns, dia 5 d’abril de 2021 a les 18.30 hores.

Durant l’acte també es projectarà el curtmetratge “Dona” guardonat en la present edició dels Premis.

La Nit Algaidina de la Cultura serà transmesa en directe per Titoieta Ràdio, emissora municipal d’Algaida, a través del 107.7 de l’FM i per Internet a www.titoieta.cat.

També ha remarcat que les obres guardonades seran publicades a la Col•lecció Binària, edicions digitals de l’Ajuntament d’Algaida, accessible des de la pàgina oficial de l’Ajuntament d’Algaida www.ajalgaida.net i de www.adma.cat.

En el recompte final, a l’edició dels premis 2021 s’hi ha presentat un total de 283 obres (enfront de les 179 obres presentades al 2020), distribuïdes en les següents modalitats dels àmbits literari, investigació, fotografia, arts plàstiques, musical i audiovisual.

El Jurat d’aquesta edició ha estat format per:

Àmbit Literari i d’Investigació:
Miquel Bezares Portell
Pere Fullana Puigserver
Gabriel Janer Manila
Miquel Serra Roig

Àmbit Literari: Guió de curtmetratge en català
Ferran Bex Castell
David Navarro Roja
Marta Serrano Torres

Àmbit de Fotografia
Joan Capellà Galmés
Maria Josep Mulet Gutiérrez
Agustí Torres Domenge

Àmbit Arts Plàstiques:
Lluís Maraver Moreno
Gabriela Seguí Aguiló
Antoni Torres Martorell

Àmbit Musical:
Andreu Julià Serra
Josep Prohens Julià
Francisco Valero-Terribas

Àmbit d’audiovisuals
Antoni Capellà Trobat
Diana de la Cuadra Menéndez
Juan A. Ortega Jiménez

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt