Ara llegint
Binissalem fa una valoració positiva de la verema: menys quantitat, però bona qualitat

Binissalem fa una valoració positiva de la verema: menys quantitat, però bona qualitat

La verema es troba al seu equador i la Denominació d’Origen Binissalem ha fet avui balanç d’aquesta primera etapa d’una collita que es presenta no molt quantiosa, però de bona qualitat.

Va ser el dia 16 d’agost, segons recorden, quan amb bones expectatives de qualitat i en certa prudència pel que fa a la qualitat, va arrancar la verema. Destaquen que d’ençà de l’any 2017 tenen veremes curtes, pel que fa a la producció, i recorden que l’any passat, arran de la covid, en alguns llocs es va aplicar verema en verd.

Una gelada el passat mes d’abril i una calabruixada el juliol, que afectaren de forma desigual els camps, varen malmenar una part d’una producció que s’esperava dins la normalitat, pel que fa a quantitat.

A l’equador de la verema s’ha veremat un 60% del que es va veremar l’any passat. En base al que s’ha veremat, assenyalen que les varietats més primerenques com Chardonnay ha baixat un 26%, Moscatell ha baixat un 9% i Giró ha augmentat un 8’5%. Adverteixen, emperò, que la Chardonnay va ser una de les varietats més perjudicades per la gelada del mes d’abril i que el seu descens no es pot estendre i generalitzar a la resta de varietats.

D’altra banda, la varietat Shirah, de la qual se n’ha recollit una mínima part, ha augmentat un 8%.

Encara és prest per realitzar valoracions generals, diuen, però ja es parla d’una producció moderada però de bona qualitat. El Manto negro recollit fins ara presenta una qualitat excel·lent. Les pluges registrades entre agost i setembre no han estat massa quantioses i han respectat l’evolució de la maduració del raïm.

Bodeguers i viticultors de la Denominació d’Origen Binissalem, així com representants de l’Ajuntament, del Consell de Mallorca i del Govern Balear, han brindat avui davant l’església parroquial per una bona campanya, tot esperant que les condicions meteorològiques de les properes setmanes siguin favorables per asollir un punt òptim de maduració i del raïm en sorgeixin excel·lents caldos.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt