Ara llegint
El Govern Balear i el Ministeri de Cultura arranquen el procediment per a la rehabilitació del Museu Etnològic de Muro

El Govern Balear i el Ministeri de Cultura arranquen el procediment per a la rehabilitació del Museu Etnològic de Muro

Després de mesos de treball conjunt entre la Direcció General de Cultura i la Gerència d’Infraestructures del Ministeri de Cultura, la plataforma estatal de contractació del Sector Públic ha publicat avui la licitació del contracte per al servei de redacció del projecte arquitectònic de rehabilitació de la Secció Etnològica del Museu de Mallorca a Muro.

La licitació d’aquesta redacció de projecte té un cost estimat de 228.000 euros (més IVA) i és el punt de partida per a l’esperada rehabilitació integral del Museu Etnològic de Muro. “Hem treballat intensament amb l’equip tècnic d’infraestructures i museus del Ministeri de Cultura i avançam per posar en valor una infraestructura clau per mostrar la cultura tradicional de Mallorca i tot el seu patrimoni material i immaterial”, ha explicat el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company.

El Govern de les Illes Balears, des de les seves competències d’interlocució amb l’Estat per als centres que són de la seva titularitat, ha treballat en els darrers mesos en un pla d’actuació per als centres ubicats a les Illes Balears, fruit del qual es produeix aquesta primera passa.

La directora general de Cultura, Catalina Solivellas, va acompanyar als tècnics d’infraestructures del Ministeri de Cultura en una visita per analitzar les deficiències dels centres de titularitat estatal. En el cas del Museu Etnogràfic de Muro, també va assistir-hi la directora general de Cultura del Consell de Mallorca, Maria Pastor.

“L’inici del procediment per a la rehabilitació del Museu de Muro és una gran notícia i una resposta a una reivindicació històrica. Hem d’agrair la comunicació fluïda amb el Ministeri i el seu treball en equip entenent la importància d’aquesta inversió perquè el Museu de Muro estigui en les condicions que mereix d’acord amb el seu patrimoni”, ha assenyalat Solivellas.

El Museu Etnològic de Muro és una secció del Museu de Mallorca, que fou inaugurada l’any 1965 al casal de Can Simó, del segle XVII, que fou donat per Gabriel Alomar Esteve.

El personal d’aquestes infraestructures depèn de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, mentre que la seva gestió està transferida al Consell de Mallorca.

El museu, que avui en dia es pot visitar gratuïtament, mostra els diferents espais d’una casa tradicional, i compta amb importants peces de caràcter etnològic, però des de fa anys es reivindica la necessitat d’una actualització arquitectònica i museogràfica.

Després de la licitació del projecte arquitectònic, es licitaran les obres i l’esperada rehabilitació d’un espai museístic clau per a les Illes Balears. Els plecs donen un termini de 28 mesos per a totes les tasques.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt