Ara llegint
La Biblioteca d’Algaida passa a dur el nom de Gabriel Janer Manila

La Biblioteca d’Algaida passa a dur el nom de Gabriel Janer Manila

La Biblioteca d’Algaida du des d’ahir el nom de Gabriel Janer Manila. El ple de l’Ajuntament d’Algaida així ho va aprovar el passat mes de desembre de 2020 i ahir, coincidint amb la celebració de la Festa del Llibre, es va dur a terme l’acte oficial amb l’assistència de l’autor, un acte públic que fou un reconeixement públic a l’escriptor, mestre i pedagog algaidí. 

Gabriel Janer Manila (Algaida, 1 de novembre de 1940), ha estat enguany pregoner de  les festes de Sant Honorat i Sant Antoni. Ho va ser per segona vegada, ja que fou el mateix escriptor qui l’any 1990 inaugurà el costum de fer els Pregons de Festes de Sant Honorat.

Així mateix, la Delegació d’Algaida de l’Obra Cultural Balear ha dedicat un especial-homenatge d’Es Saig i ha publicat el llibret “Gabriel Janer Manila, l’escriptor que beu del poble”, amb diversos articles que tracten sobre les diverses facetes culturals de l’homenatjat.

La presentació havia de ser durant les festes de Sant Honorat, però per la pandèmia es va ajornar fins dia 23.  

Gabriel Janer Manila sempre ha col·laborat i s’ha implicat amb la vida cultural del municipi. És des de gairebé els orígens, Jurat dels Premis Castellitx; ha participat regularment amb conferències, taules rodones; ha estat el Pregoner; ha col·laborat amb la Biblioteca amb la consolidació de la Col·lecció Local (que recull tot el que es publica sobre el municipi i les obres dels autors d’Algaida, Pina i Randa). 

La regidora de Cultura, Margalida Garcies, considera que “sens dubte, en l’àmbit de la cultura, (com escriptor, pedagog i investigador) Gabriel Janer Manila és l’algaidí més universal i és per això que serà tot un honor que posi nom a la nostra biblioteca”. 

Per la seva banda, el bibliotecari, Bartomeu Salas, explica que “no és una pràctica molt estesa a Mallorca posar noms a les biblioteques, però és comú batejar les biblioteques amb persones que han destacat en el món de la cultura, sobretot en la literatura”. 

Va cloure l’acte el concert acústic de Marga Ramis i Cristina Llabrés.  Posteriorment es va dur a terme la presentació del llibre homenatge a Gabriel Janer Manila que la delegació d’Algaida de l’Obra Cultural Balear, publica amb motiu del 80è aniversari de l’escriptor algaidí. “Gabriel Janer Manila, escriptor que beu del poble”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt