Ara llegint
L’Associació de Veïnats de Biniali cedeix a l’Ajuntament els edificis del convent i l’escola

L’Associació de Veïnats de Biniali cedeix a l’Ajuntament els edificis del convent i l’escola

L’Associació de Veïnats de Biniali va signar la cessió a l’Ajuntament de Sencelles, al qual hi pertany administrativament, de la titularitat del Convent de Biniali, que d’aquesta manera passarà a ser municipal. Així passarà a ser un edifici emblemàtic per a la vida social i cultural dels binialers. L’Associació es reserva l’usdefruit dels locals que ocupa ara durant els pròxims trenta anys.

La cessió preveu dos edificis, el convent en si i l’escola amb el pati. Des de fa molts anys s’hi troba allà la consulta mèdica i s’hi han realitzat tota mena d’activitats municipals. L’antiguitat de les edificacions, la necessitat d’escometre obres de reforma i actualització que, com és evident, són inassolibles per a una associació, i és per això que s’ha hagut d’adoptar aquesta decisió.

L’ajuntament té previst, després d’un procés de consulta als binialers, redactar un projecte de reforma integral, que inclourà un aprofitament millor dels espais, millores en l’eficiència del consum energètic i l’eliminació de barreres arquitectòniques. També està previst destinar un espai per habilitar una oficina d’atenció municipal, un altre per als joves del municipi i un altre per una sala polivalent on celebrar conferències, xerrades i tallers.

El consistori vol encetar un procés participatiu per tal que els binialers i binialeres puguin aportar les seves idees respecte a aquests usos o d’altres que trobin interessants.

En paraules del batle, Joan Carles Verd “vull agrair, en nom de l’Ajuntament, l’enorme generositat que han demostrat tots els socis de l’Associació de Veïnats que varen votar, gairebé per unanimitat, la cessió d’aquest espai, i molt especialment al seu president en Miquel Ferragut i al seu secretari en Tomeu Nicolau perquè tots dos han contribuït de manera definitiva a què això fos una realitat. Aquesta generositat ha de permetre als binialers mantenir aquest espai tan seu en unes condicions òptimes per disposar dels serveis municipals i mantenir les activitats socioculturals que es vulguin plantejar”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt