Ara llegint
Les restes de les 65 víctimes exhumades a Porreres passen a mans del Govern

Les restes de les 65 víctimes exhumades a Porreres passen a mans del Govern

Els responsables de l’empresa Aranzadi han lliurat aquest dissabte als responsables de Memòria Democràtica del Govern les restes de les 65 víctimes exhumades a Porreres des que el passat 8 de febrer s’iniciassin les tasques d’excavació i exhumació a la zona central del cementiri.

Aquestes restes les custodiarà, a partir d’ara, la Direcció General de Memòria Democràtica del Govern de les Illes Balears i quedaran dipositades en instal·lacions de l’Empresa Funerària Municipal de Palma, a Bon Sosec, segons s’estableix en un conveni signat entre l’Ajuntament de Palma i la Secretaria Autonòmica de Sectors Productius i Memòria Democràtica, a l’espera que es realitzin les anàlisis genètiques que puguin dur a una possible identificació.

El passat 8 de febrer l’equip tècnic d’Aranzadi iniciava la segona fase de les tasques d’excavació i exhumació al cementiri de Porreres, obtenint com a resultat la recuperació de 44 víctimes de la repressió franquista, procedents de cinc fosses ubicades a la part central del cementiri. Una xifra que s’ha incrementat amb la localització de 21 víctimes més, fruit de les noves prospeccions realitzades posteriorment en les fosses excavades l’any 2016, que han deixat al descobert enterraments a major profunditat en tres de les fosses documentades fa quatre anys.

En total, Aranzadi ha recuperat en aquesta segona intervenció 65 víctimes que se sumen a les 49 recuperades l’any 2016, i que situen en 114 el nombre de víctimes exhumades al cementiri municipal de Porreres d’un total de 13 fosses. Són unes dades que s’aproximen a les documentades històricament per l’investigador Bartomeu Garí.

Aquests darrers dies les tasques s’han centrat en la realització de les anàlisis antropològiques de les restes localitzades i en la presa de mostres individualitzades de les restes per a la posterior anàlisi genètica, que consisteix en la comparació entre les mostres donades per familiars i les mostres obtingudes de les restes de cara a una possible identificació positiva. Un treball, el de l’anàlisi genètica, que es realitzarà en els pròxims mesos en les instal·lacions del laboratori BIOMICs de la Universitat del País Basc de Vitoria-Gasteiz.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt