Ara llegint
Marratxí celebra la primera Rua de Mallorca després d’un any d’absència

Marratxí celebra la primera Rua de Mallorca després d’un any d’absència

Marratxí ha va celebrar ahir horabaixa la Rua, la primera de Mallorca en un carnaval encara amb moltes cancel·lacions, i ho va fer amb una participació multitudinària i en un ambient festiu que va impregnar tot el recorregut de música, balls i color. Malgrat el vent i el fred, centenars de persones es varen congregar per veure desfilar les 15 comparses participants, la majoria de les quals de Marratxí, però també de Palma i de Lloseta.

Aquesta ha estat la primera Rua a celebrar-se després d’un any 2021 d’absència de tota l’activitat lligada al Carnaval.

Els participants es varen concentrar a les quatre de l’horabaixa davant l’Escorxador de Marratxí, al camí de n’Olesa. Encapçalats per la banda de música municipal, les comparses varen començar a desfilar a les cinc, en direcció a Sa Cabaneta i a l’Ajuntament. La plaça de l’Ajuntament va ser el punt d’arribada i l’escenari en el qual es va dur a terme el lliurament de premis, que foren per a les següents comparses:

-Primer premi disfressa de grup: ‘Un ram de flors’

-Segon premi disfressa de grup: ‘A berenar’

-Premi local disfressa de grup: ‘Super Joves’

-Premi a la millor disfressa de grup petit o familiar: ‘Grup de s’aigua’

Per atorgar els premis, el jurat va considerar criteris estètics, l’esperit de carnaval dels participants, la incorporació musical, la coreografia, el vestuari, el grau d’elaboració, el nombre de components, l’originalitat i l’animació.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, es va mostrar “molt satisfet de poder tornar a celebrar la Rua i de tornar a poc a poc a la normalitat. La Rua d’enguany ha estat una mostra que Marratxí és un poble alegre i festiu”.

Per la seva banda, Josep Ramis, regidor de Cultura, també es va mostrar molt content de la participació de la Rua de Marratxí. “Ha significat tornar a la normalitat en un esdeveniment massiu i també per la participació i la varietat de comparses, de color i de creativitat que hi ha hagut”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt