Ara llegint
Obri les seves portes la nova residència Son Caulelles de Pòrtol, amb capacitat per a 100 persones

Obri les seves portes la nova residència Son Caulelles de Pòrtol, amb capacitat per a 100 persones

L’Ajuntament de Marratxí, amb la col·laboració de la conselleria d’Afers Socials i Esports, ha organitzat avui una jornada de Portes Obertes perquè els veïnats del municipi coneguin la nova residència Son Caulelles de Pòrtol, que està a punt per obrir les seves portes.

Aquest equipament forma part de la Xarxa pública d’Atenció a la Dependència i disposa de 100 places, de les quals 70 estan concertades per la Conselleria d’Afers Socials i Esports. L’equipament el gestionarà a partir d’ara el Consell Insular de Mallorca a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) i comptarà amb una despesa d’1,4 milions d’euros procedents d’Afers Socials i Esports.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha lliurat avui a la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera, les claus de la nova instal·lació.

La consellera Santiago ha destacat que “és una mostra molt clara del que és la col·laboració institucional. Les demandes d’atenció a la dependència de cada vegada són més importants i nombroses, envellim com a població i de cada vegada hi haurà més demanda i aquesta ha de ser diversificada. Nosaltres hem crescut amb el servei de teleassistència, en servei d’ajuda a domicili, amb centres de dia i amb residències i ha de ser amb aquest ventall de recursos amb el que hem de donar solucions a les diferents necessitats de la ciutadania”.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que “les institucions que som aquí tenim molt clar que l’atenció a la gent gran amb dependència és pilar fonamental de les nostres polítiques, per això enfortim els serveis públics, posant en marxa noves residències públiques com aquesta, la primera a Marratxí i les de Son Martorell o Miquel Mir d’Inca, i també ampliant l’atenció domiciliària a persones amb dependència”.

Per la seva part el batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que “gràcies a aquesta col·laboració entre institucions podem tenir avui la primera residència pública per a gent gran a Marratxí, un fet que d’altre manera no hagués estat possible. Mai havíem tingut al municipi tanta inversió fruit de la col·laboració institucional i no només ha fet possible millorar els serveis del municipi, sinó que també ens ha possibilitat crear noves infraestructures, carreteres, centres escolars, etc”.

Construir aquesta residència ha costat 8’4 milions d’euros finançats en 4,5 milions d’euros per la Conselleria d’Afers Socials i Esports i 4 per l’IMAS. Els terrenys on està ubicada pertanyen ara al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears després d’una cessió del solar de l’Ajuntament de Marratxí.

Sistema de mòduls

Cal tenir en compte, que com ha explicat la consellera Fina Santiago, aquesta residència està pensada en el sistema de distribució dels espais en format de mòduls. En aquest cas són cinc mòduls de 20 places cada un perquè, com diu Santiago, “el model de residències està canviant i ja no es va als models macroresidencials sinó a una atenció personalitzada”. Una fórmula que també s’aplicarà a la residència que s’està construint a Son Martorell i a altres de les residències previstes a les Illes Balears.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt